Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Theodor Stolojan: Trebuie schimbat radical sistemul de sănătate
duminică, 3 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul Theodor Stolojan consideră că sistemul de sănătate trebuie schimbat radical, trebuie deschisă piaţa asigurărilor de sănătate şi de prestări de servicii medicale către sectorul privat.
''Sănătatea nu îşi va reveni în România, atât timp cât nu schimbăm radical sistemul din sănătate, şi anume deschiderea pieţei de asigurări de sănătate şi de prestări de servicii medicale la participarea sectorului privat, introducerea primei de asigurare în locul cotei procentuale'', a precizat, vineri, Stolojan, la Târgovişte.
Acesta a dezvoltat subiectul primelor de asigurare,dând explicaţii şi exemple.
''De ce spun prima de asigurare? Pentru că prima de asigurare devine un instrument puternic de a urmări pe om atât timp cât este sănătos. Ce face, bea, se urcă în vârf de munte şi îşi dă drumul de acolo cu schiurile fără să ştie să schieze? Asemenea indivizi trebuie urmăriţi în timpul vieţii şi, dacă îl vezi că are un mod de viaţă nesănătos, îi măreşti prima de asigurare medicală. Acesta este sistemul care funcţionează şi cu care îl ajut să se corecteze în timpul vieţii'', a spus Stolojan.
Afirmaţiile lui Theodor Stolojan au fost făcute în cadrul disertaţiei susţinute de acesta cu prilejul primirii, vineri, a titlului Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Valahia Târgovişte.
Stolojan a semnat, în calitate de prim ministru, în urmă cu 20 de ani, pe 1 iunie 1992, hotărârea de guvern de înfiinţare a universităţii târgoviştene. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A-Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
INTERVIU Cristian Buşoi: Populaţia trebuie să primească garanţia că bugetul CNAS este cheltuit corect La împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele acesteia, medicul Cristian Buşoi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a avut, de-a lungul timpului, o contribuţie benefică pentru sistemul sanitar din România şi a jucat...
Teleorman: Reforma din sistemul de sănătate publică, tema unei dezbateri interjudeţene la Alexandria Reforma din sistemul de sănătate publică constituie subiectul unei ample dezbateri care va avea loc luni, 26 august, sub egida Ministerului Sănătăţii în municipiul Alexandria, invitaţi fiind reprezentanţi ai structurilor din acest domeniu din judeţele Teleorman, Giurgiu, Argeş, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa...
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.