Cele mai citite
 


Hillary Clinton promite că SUA se vor implica în îmbunătăţirea sănătăţii maternale în lume
duminică, 3 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şefa diplomaţiei americane Hillary Clinton a anunţat vineri că SUA vor participa, cu până la 75 de milioane de dolari /60,5 milioane de euro/, la o iniţiativă publică-privată ce urmăreşte ameliorarea sănătăţii mamelor şi bebeluşilor acestora în ţările în curs de dezvoltare, relatează France Presse.
Norvegia, organizatoarea unei conferinţe internaţionale pe tema sănătăţii mondiale consacrate sănătăţii maternale şi infantile, a anunţat la rândul său o contribuţie de 80 de milioane de dolari /64,70 miliarde de euro/ la această inţiativă intitulată 'Saving Mothers, Giving Life'.

Efortul 'nu se concentrează pe o singură intervenţie, ci vizează îmbunătăţirea sistemelor de sănătate pentru a proteja mamele în momentele când sunt cel mai expuse: în timpul travaliului, al naşterii şi în cele 24 de ore ce urmează naşterii', a declarat dna Clinton în timpul conferinţei. Inţiativa a debutat prin intermediul unor proiecte în Zambia şi Uganda.

Ea beneficiază de fondurile şi de experienţa unor programe americane de luptă împotriva SIDA pe scena internaţională, urmând să combată ceea ce susţinătorii săi consideră a fi o provocarea majoră la adresa sănătăţii publice. Rata de mortalitate maternală a scăzut de o manieră spectaculoasă în ţările ce şi-au îmbunătăţit sistemul de sănătate publică, în timp ce în alte părţi a crescut, a constatat dna Clinton.

'Sănătatea maternală este importantă în sine, dar este de asemenea strâns legată de un scop mai general: implementarea unor sisteme de sănătate puternice care să ajute ţările în curs de dezvoltate să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor lor', a adăugat ea. 'Dacă vreţi să evaluaţi forţa sistemului de sănătate dintr-o ţară, analizaţi bunăstarea mamelor de acolo', a conchis şefa Departamentului de Stat.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului aşteaptă mari contribuţii la Conferinţa de la Montreal Comunitatea internaţională doreşte să strângă miliarde de dolari pentru a accelera lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului şi să reafirme la sfârşitul acestei săptămâni, la Montreal, obiectivul privind eradicarea acestor epidemii până în anul 2030, semnalează AFP.
Ambasada SUA organizează un concurs de clipuri video cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA Ambasada SUA la Bucureşti organizează, începând de miercuri până pe 16 noiembrie, un concurs de clipuri video cu tema "De ce este importantă oprirea infectării cu HIV?" cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA.
SUA: Hillary Clinton îşi prezintă 'foaia de drum' pentru o generaţie fără SIDA Secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi-a prezentat, joi, la Washington, ''foaia de drum'' pentru o nouă generaţie fără SIDA, exprimându-şi speranţa că, până în 2015, niciun copil nu se va mai naşte cu virsul HIV, relatează AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră să acopere 85% din nevoi în 2016 Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră ca, până în 2016, să poată îngriji 85% dintre persoanele care au nevoie de tratament, a afirmat vineri directorul executiv al Fondului, Mark Dybul, potrivit AFP.