Cele mai citite
 


Raed Arafat: Fundaţia SMURD a achiziţionat un avion sanitar, care va sosi în ţară în august
duminică, 3 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia pentru SMURD a reuşit să achiziţioneze, din fondurile adunate de la populaţie prin alocarea a 2% din impozitul pe venit, un avion sanitar de fabricaţie americană, care va veni în ţară în luna august, a declarat sâmbătă, la Beclean, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Potrivit lui Arafat, avansul pentru acest avion a fost dat chiar vineri, acesta ridicându-se la peste 300.000 euro.
"Este un avion sanitar cu două tărgi. Chiar ieri s-a plătit avansul lui. Este un avion Piper Cheyenne 3A, este un avion american de fabricaţie. A fost utilizat ca ambulanţă aeriană, deci nu trebuie să facem multe modificări pe el, în stare bună. Este second-hand, nu este nou, dar are puţine ore de zbor pentru câţi ani are - are aproape 5.000 de ore de zbor şi e în condiţie bună. Acum urmează să se facă anumite revizii, verificări, să fie pus la punct şi reînnoite anumite chestii din el, după care va fi adus, sperăm, în luna august", a declarat Arafat.
Avionul SMURD va opera de pe aeroportul Băneasa din Bucureşti, iar costurile de achiziţie se vor ridica la aproximativ 900.000 euro, incluzând aparatul, reviziile tehnice, echipamentele medicale, dar şi pregătirea piloţilor şi a tehnicienilor.
Raed Arafat spune că numai anul trecut, din 2% pe impozitul pe venit, Fundaţia pentru SMURD a încasat de la populaţie în jur de 1,2 milioane euro, suma fiind în creştere faţă de anul precedent, motiv pentru care consideră că populaţia este unul dintre partenerii "serioşi" ai SMURD-ului.
"SMURD şi sistemul de urgenţă este un parteneriat între mai multe instituţii: Ministerul Sănătăţii cu Ministerul de Interne, colaborare cu Ministerul Apărării, autorităţi local şi populaţia. Populaţia s-a dovedit a fi unul dintre partenerii foarte serioşi şi achiziţia avionului este cea mai bună dovadă că populaţia a achiziţionat acest avion. Chiar dacă în achiziţionează Fundaţia pentru SMURD, fondurile provin de la populaţie", a mai spus Arafat.
În ceea ce priveşte dotările staţiilor SMURD din ţară, subsecretarul de stat a afirmat că anul acesta se vor mai achiziţiona două elicoptere - unul în iulie, pentru Iaşi, şi un al doilea în septembrie, pentru Craiova, urmând ca în perioada 2013-2014 să mai fie cumpărare încă două astfel de aparate de zbor prin Ministerul Sănătăţii.
În acelaşi timp, se continuă dezvoltarea echipajelor de prim ajutor în zona rurală, dar şi în mediul urban, chiar dacă există o lipsă de personal în domeniul sistemului de urgenţă.
Raed Arafat a participat, sâmbătă, la inaugurarea staţiei SMURD în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care i s-a conferit şi titlul de cetăţean de onoare al acestei localităţi.
De asemenea, vineri a mai fost inaugurată o staţie SMURD în comuna Prundu Bârgăului, ceea ce face ca în prezent judeţul Bistriţa-Năsăud să beneficieze de cinci astfel de staţii. AGERPRES FOTO PE FLUX (A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Raed Arafat: Eu nu am fugit după imagine; am încercat să fac cunoscut efortul depus în dezvoltarea sistemului de urgenţă Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, susţine că nu a urmărit să-şi facă propria imagine şi că a muncit doar pentru dezvoltarea sistemului de urgenţă în ultimii ani, iar problemele care încă mai sunt în sistem trebuie rezolvate într-un mod integrat...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...