Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Educaţia şi sănătatea sunt doi piloni ai societăţii
duminică, 3 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidat susţinut de USL pentru un nou mandat, a declarat vineri la o întâlnire cu reprezentanţii cadrelor didactice din Bucureşti că educaţia şi sănătatea sunt doi piloni ai societăţii de care "lumea a uitat".
"O societate puternică şi prosperă se bazează pe doi piloni: educaţia şi sănătatea. Vine un moment după foarte mulţi ani când puteţi schimba cursul lucrurilor. La noi s-a încetăţenit ideea că hotărârea de partid este omniprezentă. Hotărârile de partid sunt viciate de gândiri nesănătoase. 18 ani tot am înghiţit cu toţii multe promisiuni. Încerc să fac oraşul ăsta să vă facă să simţiţi că trăiţi în el. Am văzut cu toţii ce înseamnă reduceri peste reduceri salariale şi eu sper că băieţii ăştia care sunt la guvernare să repare pe cât posibil", a spus edilul Capitalei.
El a susţinut că dacă va fi reales primar se vor face angajări de medici în cele 800 de cabinete din şcoli şi vor deveni funcţionale cabinetele stomatologice şi, de asemenea, vor exista la mai multe şcoli apropiate maşini pentru urgenţe medicale.
"Ştiu ce înseamnă respectul şi demnitatea pentru profesori. S-ar fi putut face mult mai multe lucruri, s-ar fi putut face mai repede. Nu am putut să fac când într-o parte unii trăgeau hăis, alţii cea", a afirmat Oprescu.
El a spus însă că în mai multe momente a avut satisfacţii când a fost sprijinit de foştii colegi de partid şi a precizat că încearcă să facă în aşa fel încât circulaţia în Bucureşti să nu mai "isterizeze" pe nimeni.
Printre proiectele de viitor enumerate de Sorin Oprescu se numără realizarea inelului median al Capitalei pe care are de gând să îl "treacă" în prima şedinţă de Consiliu General care va avea loc după alegerile locale, construirea a alte 12 pasaje pe "metoda obişnuită europeană", "câteva parcuri".
"Încerc să dezvolt Bucureştiul spre sud, vreau să cobor până la Dunăre cu un canal. Lacul de la Mihăileşti poate fi amenajat, lacul de la Comana la fel, altfel 56% dintre bucureşteni rămân sâmbătă şi duminică acasă", a afirmat primarul Bucureştiului, care a spus că în centrul vechi va aduce firme cunoscute precum "Gucci".
Referindu-se la colaborarea cu fostul premier Emil Boc, edilul şef al Capitalei a afirmat că a vorbit cu acesta de două ori. "Cu domnul Boc am vorbit de două ori în viaţa mea. Supercivilizat dar cam trombonist".
Întrebat dacă colaborează cu actualul premier, Oprescu a declarat: "Cât o vrea să vorbească şi Ponta cu mine, sper că da".
El a făcut apel la cei 300 de profesori prezenţi la întâlnire sală să meargă la vot pe data de 10 iunie. "Este singura posibilitate să dăm ceva într-o parte şi să mergem înainte", a afirmat Sorin Oprescu. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Avem bani pentru a asigura dotări minime în cabinetele medicale din şcolile bucureştene Toate cabinetele medicale din Bucureşti vor beneficia de dotări minime în valoare de aproximativ trei milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul general Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu cere să poată opera şi în alte oraşe Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a cerut, miercuri, Tribunalului Bucureşti (TB) ridicarea interdicţiei de a părăsi Bucureştiul şi a motivat prin faptul că a fost solicitat să fie prezent la operaţii desfăşurate în afara Capitalei.
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu a fost distins cu Medalia SNSPA 2020 Primarul Capitalei Sorin Oprescu a fost distins, luni, în cadrul ceremoniei de deschidere a noului an universitar al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, cu medalia "SNSPA 2020".
S.Oprescu: Unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar Unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, cele 425 de unităţi deţin autorizaţii de funcţionare şi numai 37 dintre ele au obligaţia să remedieze deficienţele constatate, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.