Cele mai citite
 


Un nou tratament reduce simptomele de cancer de prostată
duminică, 3 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou tratament încetineşte extinderea cancerului de prostată metastatic şi ajută la prelungirea vieţii pacienţilor, potrivit rezultatelor unui test clinic internaţional prezentat sâmbătă în Statele Unite ale Americii.
Medicamentul, abirateronă acetat, comercializat sub denumriea Zytiga de laboratoarele americane Johnson & Johnson, întârzie apariţia durerii şi deteriorarea stării generale a bolnavului, notează AFP.

Zytiga acţionează blocând producerea de hormoni care alimentează tumora canceroasă.

"Acest medicament prelungeşte viaţa şi le oferă bolnavilor şansa de a nu resimţi durerea cauzată de înaintarea bolii", a explicat Dr Charles Ryan, profesor de medicină internă la Unviersitatea California din San Francisco şi principal autor al studiului clinic.

El va prezenta rezulatul sâmbătă cu ocazia celei de-a 48-a conferinţe anuale a American Society of Clincal Oncology /ASCO/, ce se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni la Chicago.

Acest studiu este primul demonstrând beneficiile Zytiga asupra unui grup de pacienţi cu cancer de prostată metastatic, a subliniat Dr Ryan.

Este "o analiză intermediară a rezultatelor acestui test clinic, ale cărui concluzii finale vor fi făcute publice în 2014", iar medicamentul, care se administrează pe cale orală, a apărut deja pe piaţă şi se administrează unui mare număr de pacienţi, a conchis profesorul american.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Cazurile agresive de cancer de prostată ar putea avea cauză genetică (studiu) O familie din Tasmania cu un istoric de 32 de cazuri de cancer de prostată în două generaţii va sta la baza unui proiect de cercetare revoluţionar ce ar putea contribui la identificarea secretelor din spatele acestei afecţiuni, informează joi Xinhua.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...