Cele mai citite
 


Galaţi: 16 persoane muşcate de căpuşe în ultimele 24 de ore
marţi, 5 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
16 persoane s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi, după ce au fost muşcate de căpuşe în timp ce-şi petreceau timpul liber la iarbă verde, a declarat, luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, persoanele respective au primit îngrijiri medicale şi au fost îndrumate către Spitalul de Boli Infecţioase, pentru a li se acorda un tratament cu antibiotice pentru prevenirea bolii Lyme.
Boldea a spus că numai în ultimele trei zile 34 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 87 ani, au venit la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean, după ce au constatat că au fost muşcate de căpuşe.
De la începutul anului, 392 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la spital, marea majoritate dintre cazuri fiind înregistrate începând cu a doua jumătate a lunii martie. Cea mai mare incidenţă s-a înregistrat însă în luna mai, când nu mai puţin de 282 de gălăţeni au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Institutul Cantacuzino a confirmat două cazuri de îmbolnăvire cu boala Lyme în judeţul Galaţi. Este vorba despre o femeie de 62 ani şi o fată de şapte ani, care în momentul de faţă sunt externate, pentru că au primit tratamentul medicamentos preventiv. Alte două suspiciuni de boală Lyme au fost infirmate de Institutul Cantacuzino. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Trei persoane suspectate că au boala Lyme Galaţi, 7 iun /Agerpres/- Trei persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate provizoriu cu boala Lyme, probele fiind trimise şi la Institutul Cantacuzino, unde rezultatele vor confirma sau infirma acest diagnostic, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea...
Galaţi: Două cazuri de îmbolnăvire cu boala Lyme Institutul Cantacuzino a confirmat două cazuri de îmbolnăvire cu boala Lyme în judeţul Galaţi, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 175 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul anului Numărul persoanelor din judeţul Galaţi înţepate de căpuşe de la începutul anului a ajuns la 175, după ce în ultima săptămână de raportare s-au adăugat încă 26, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la spital Un număr de 28 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la unităţile de primire urgenţe ale spitalelor gălăţene în ultimele două luni, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, joi, şeful Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: O femeie este suspectă de boala Lyme O femeie, de 30 ani, din Galaţi, este suspectă de boala Lyme după ce a fost înţepată de o căpuşă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.