Cele mai citite
 


Turcia: manifestaţie a femeilor împotriva unui proiect de lege privind avortul
marţi, 5 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe sute de femei au manifestat duminică la Istanbul împotriva unui proiect de lege privind reducerea termenului de autorizare a unui avort, potrivit AFP.
Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) aflat la putere, provenit dintr-o mişcare islamistă, pregăteşte un proiect de lege privind reducerea numărului de avorturi.

Avortul este legal în Turcia, din 1965, din motive medicale, iar din 1983 în primele zece săptămâni de sarcină, dar proiectul AKP prevede reducerea acestui termen la patru săptămâni.

Săptămâna trecută, ministrul sănătăţii, Recep Akdag, a declarat că proiectul de lege va fi supus Parlamentului în luna iunie.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a provocat un val de indignare în rândul asociaţiilor de femei şi al opoziţiei când a comparat săptămâna trecută avortul cu un asasinat şi cu 'un Uludere'. Făcea aluzie la moartea în decembrie a 34 de locuitori din satul Uludere, din sud-estul Turciei, bombardat din greşeală de aviaţia turcă deoarece i-a confundat cu rebelii kurzi.

Erdogan le îndeamnă regulat pe femei să aibă cel puţin trei copii.

În 2004, guvernul a susţinut o lege care penaliza adulterul, dar a renunţat la ea la presiunea Uniunii Europene.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Polonia: Manifestaţii contra unui proiect de lege privind interzicerea avortului Câteva mii de persoane au manifestat duminică, la Varşovia, în faţa sediului parlamentului polonez, împotriva unei propuneri de lege ce vizează interdicţia totală a avortului, proiect susţinut de Biserica poloneză şi de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, relatează Reuters şi AFP.
Mii de femei din Polonia, în grevă contra interzicerii cvasitotale a avortului Mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat luni la manifestaţii sub sloganul "grevă pentru femei", împotriva unui proiect de lege care interzice practic avortul în această ţară cu o legislaţie deja printre cele mai restrictive din Europa.
Parlamentul uruguayan a legalizat avortul Senatul uruguayan a aprobat un proiect de lege care legalizează avortul, dacă acesta intervine până în a 12-a săptămână de sarcină, ţara latino-americană devenind astfel a treia din regiune care adoptă o asemenea de măsură, după Cuba în 1965 şi Guyana în 1995, transmite AFP.
Mai multe ONG-uri solicită retragerea proiectului privind consilierea pentru criza de sarcină Peste 20 de ONG-uri cer iniţiatorilor proiectului de lege privind consilierea pentru criza de sarcină, deputaţii Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu, să-şi retragă iniţiativa, iar în paralel autorităţile să adopte cât mai repede Strategia Naţională pentru Sănătatea Sexuală şi Reproductivă în România 2012-2015...
Parlamentul polonez vrea să meargă mai departe cu interzicerea totală a avortului Parlamentul polonez a decis, vineri, să continue elaborarea unui proiect de lege care prevede interzicerea totală a avortului şi a respins proiectul destinat liberalizării legii actuale, una dintre cele mai restrictive din Europa, transmite France Presse.
Ministrul Sănătăţii, mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de Lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de Lege a Sănătăţii, a anunţat luni, la prânz, premierul Emil Boc, după şedinţa coaliţiei de guvernare.