Cele mai citite
 


375 de cazuri confirmate de gripă AH1N1 la nivel naţional
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Centrul de Prevenire a Bolilor Transmisibile informează că în săptămâna 12-18 octombrie au fost înregistrate 24 cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 375.

Dintre cele 24 cazuri 15 au fost înregistrate în judeţul Iaşi, în cadrul unui focar în campusul Centrului pentru Schimburi Internaţionale de Studenţi 'Gaudeamus', patru în municipiul Bucureşti ( doi subiecţi sosiţi din din Anglia şi doi din Spania ), două în judeţul Cluj ( cu subiecţi sosiţi din SUA şi Grecia), unul în judeţul Mureş (sosit din Anglia), unul în judeţul Prahova (sosit din Portugalia), unul în judeţul Sibiu (sosit din Anglia).

Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru noi cazuri de AH1N1 în România În ultima săptămână au fost înregistrate patru noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 343, a anunţat Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile, printr-un comunicat remis AGERPRES.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Zece cazuri de gripă nouă, săptămâna trecută Bucureşti, 14 sep /Agerpres/ - Zece noi cazuri de persoane care s-au îmbolnăvit de gripă cu tulpina nouă AH1N1 au fost depistate în România în perioada 7-13 septembrie, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.