Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Memoriu pentru redeschiderea spitalului de la Bozovici
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea redeschiderii Spitalului Comunal Bozovici a fost întocmit marţi, la iniţiativa vicepreşedintelui PNL Sorin Frunzăverde, de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, precum şi de senatorul Iosif Secăşan, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Senatul României.
'Argumentele invocate pentru redeschiderea spitalului se referă, în special, la faptul că zona este izolată, cu acces limitat, în special iarna. De asemenea, 15 sate sunt arondate şi răspândite pe o suprafaţă întinsă, distanţa faţă de unitatea medicală competentă cea mai apropiată fiind mai mare de 100 de kilometri. Apoi, este vorba de patologie cu risc, de reacţie întârziată a serviciilor de urgenţă, din cauza reliefului zonei, precum şi solicitarea insistentă şi motivată a locuitorilor din zonă', a declarat marţi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde.
Structura propriu-zisă a spitalului cuprinde trei secţii specifice şi obligatorii pentru un spital comunal, respectiv, medicină internă, pediatrie şi obstetrică ginecologie, cu un total de 25 de paturi contractabile cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Mai exact, este vorba de 12 paturi pentru medicina internă, şase pentru pediatrie şi şapte pentru obstetrică-ginecologie, din care două paturi sunt pentru neonatologie.
'Considerăm că prin această acţiune se crează premisele corectării unei nedreptăţi făcute oamenilor din Valea Almăjului', a precizat Sorin Frunzăverde. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Consilierii judeţeni au aprobat cofinanţarea de 10% pentru aparatură medicală, la Spitalul Judeţean Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară, solicitările adresate Ministerului Sănătăţii, pentru achiziţionarea de aparatură medicală, beneficiar fiind Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
Caraş-Severin: Nou preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin este Tudoriţa Nicula, preşedinta filialei judeţene a femeilor social-democrate.
Vaslui: Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă O comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui a demarat, luni, un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Caraş-Severin: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a scăzut numărul pacienţilor cu spitalizare continuă Procentul pacienţilor cu spitalizare continuă, internaţi pe criteriul de urgenţă, a scăzut în 2016 faţă de anul precedent, dar este în continuare crescut, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan.
Caraş-Severin: Spitalul de la Bozovici se va redeschide ca Centru de Sănătate Multifuncţional Închis în urmă cu un an şi jumătate de Ministerul Sănătăţii, spitalul din comuna Bozovici va fi redeschis, sub forma unui Centru de Sănătate Multifuncţional.
Caraş-Severin: Situaţia spitalelor din judeţ, analizată de prefectul Octavian Ţunea şi senatorul Iosif Secăşan Lista unităţilor sanitare pe care Ministerul Sănătăţii le-a propus pentru comasare şi/sau reprofilare a fost publicată pe site-ul instituţiei, fapt ce a creat o serie de reacţii în judeţului Caraş-Severin, în acest judeţ fiind trecute pe listă pentru a fi reprofilate trei asemenea unităţi spitaliceşti...