Cele mai citite
 


Dumitru Beianu, candidat independent la preşedinţia CJ Giurgiu: Spitalul Judeţean, sănătatea giurgiuvenilor sunt foarte importante(interviu)
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, doreşte să continue proiectele importante pentru judeţ începute în mandatul 2008-2012.
Dumitru Beianu are 47 de ani şi este absolvent al Institutului de Petrol şi Gaze. Şi-a dat demisia din PNL şi a decis să candideze ca independent.

AGERPRES: Care sunt proiectele prioritare pe care doriţi să le susţineţi, în cazul câştigării unui nou mandat?
Dumitru Beianu: Sunt foarte multe şi nu de fiecare dată le enumăr pe aceleaşi, dar, astăzi, aş reedita în capul listei restaurarea mânăstirii Comana, e un proiect la care am muncit mult şi pentru care am lăsat procedura de achiziţie în derulare când am plecat de la conducerea Consiliului Judeţeană. În al doilea rând, aş continua cu realizarea cadastrului general al judeţului pentru a scăpa populaţia de nenumăratele procese şi dispute pe marginea proprietăţii şi pentru a da încredere investitorilor, mai ales că avem discuţii de peste doi ani cu o firmă din Texas care ar dori să realizeze acest plan cadastral într-un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro.

AGERPRES: În domeniul social, al sănătăţii, ce doriţi să faceţi?
Dumitru Beianu: Spitalul Judeţean Giurgiu, sănătatea giurgiuvenilor sunt foarte importante şi au fost tratate cu multă indiferenţă în cei 20 de ani de după Revoluţie. Faptul că am preluat la Consiliul Judeţean spitalul a reprezentat un examen destul de dificil pe care l-am putea câştiga în întregime dacă am avea la dispoziţie bani. Sunt multe investiţii acolo şi mă refer aici şi la aparatură, şi la resursele umane, pentru a da giurgiuvenilor servicii medicale de calitate.

AGERPRES: Ce perspective vedeţi pentru judeţul Giurgiu?
Dumitru Beianu: Activitatea din recent încheiatul mandat mă obligă la foarte multe proiecte de mare importanţă, unele sunt deja în derulare, o sumedenie de alte proiecte pe care nu ştiu cum am putea să le parcurgem sunt doar discutate, angajate cu parteneri privaţi sau care se adresează programelor europene şi care trebuie implementate anul viitor. Giurgiu este un judeţ foarte sărac şi nevoile sunt foarte mari, perspectivele sunt destul de importante, avem nevoie de o altă sesiune de fonduri europene, alte investiţii care să realizeze locuri de muncă. Sunt şi foarte multe proiecte cu societăţi sau investitori din afara graniţelor ţării ca rezultat al unor perioade de lungi discuţii şi, fără egoism o spun, aş vrea să le continui dacă giurgiuvenii îmi vor da această şansă.

AGERPRES: Care ar fi primul lucru pe care l-aţi face în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cum veţi colabora în viitorul consiliu ca independent?
Dumitru Beianu: Pentru că au fost mulţi oameni simpli pe care nu i-am cunoscut sau ajutat vreodată şi care au venit pentru a-şi exprima susţinerea faţă de mine aş găsi o modalitate simplă, directă şi necostisitoare ca să le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în fiecare zi a aceste campanii electorale şi fără de care nu aş mai fi continuat în această competiţie. Cât despre colaborarea în noul Consiliu Judeţean nu îmi fac probleme pentru acel moment, interesele judeţului sunt atât de clare încât va fi foarte simplu şi pentru mine, şi pentru ceilalţi să constate care dintre consilieri sunt sinceri şi, aşa cum scrie în jurământul de credinţă pe care îl depun la începutul mandatului, că pot servi intereselor judeţului, şi care au venit acolo cu sarcini precise, ordine de respectat din partea unor oameni egoişti sau cu alte interese, va fi extrem de simplu să constitui o majoritate astfel încât toate proiectele necesare să poată avea susţinerea în Consiliul Judeţean.

AGERPRES: Ce slogan electoral aţi ales şi cum vi s-a părut această campanie electorală?
Dumitru Beianu: "Reuşim doar împreună" este sloganul meu electoral, dar nu doar eu şi partidele politice, ci eu şi comunitatea din Giurgiu care mi-a acordat încredere, care îşi pune speranţele în viitorul nostru comun şi de care am nevoie neapărat pentru a realiza tot ceea ce mi-am propus. Nu renunţ la politică chiar dacă ceea ce s-a întâmplat în PNL mi-a oferit o mare decepţie. Am crezut că este un partid serios, un partid istoric, un partid care ştie să îşi respecte trecutul şi prezentul, dar înlocuirea mea ca şi candidat al USL în ultima clipă mi-a creat dezamăgire. Nu neapărat vreau să spun că voi face parte dintr-un partid, dar politică poţi să faci şi din afara unui partid. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean o să am un contact permanent cu viaţa politică şi la nivel naţional. Sunt oameni care au nevoi de susţinerea unui independent aşa cum am eu am nevoie de susţinerea partidelor politice care formează Guvernul, care compun Parlamentul, pentru a apăra interesele judeţului Giurgiu. Obligatoriu, de acum înainte agreez mult mai mult ideea de independent. AGERPRES/(A - Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Andrei Volosevici, candidat PDL la Primăria Ploieşti: Pentru primar toate proiectele sunt importante (interviu) Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, candidat din partea PDL pentru un nou mandat, declară într-un interviu acordat AGERPRES că şi-a propus, dacă va câştiga competiţia electorală, să reabiliteze hipodromul din oraş, să finalizeze programul de reabilitare termică a blocurilor şi problemele...
Adrian Ţuţuianu, candidat USL la CJ Dâmboviţa: Sunt necesare investiţii care să creeze locuri de muncă (interviu) Candidatul USL la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, afirmă într-un interviu pentru acordat AGERPRES că trebuie puse în valoare spaţiile din cele trei parcuri industriale existente în judeţ, pentru realizarea de investiţii şi, în consecinţă, şi locuri de muncă.