Cele mai citite
 


Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul lunii aprilie şi publicat luni de Agenţia Naţionala de Securitate a Medicamentelor (ANSM) din Franţa, informează AFP.
La sfârşitul lunii aprilie, 7.868 de femei şi-au scos protezele, dintre care 5.257 ca măsură de precauţie, a afirmat ANSM.

'Un total de 48 de cazuri de adenocarcinoame mamare (cancere) au fost raportate în rândul femeilor cu PIP', mai mult cu trei cazuri faţă de sfârşitul lunii martie, a precizat organizaţia.

Potrivit autorităţilor sanitare franceze, nu există dovezi privind un risc crescut de cancer la femeile cu proteze PIP. Însă, aceste implanturi, umplute cu silicon impropriu utilizării medicale, prezintă un risc mai mare de a se rupe decât în mod obişnuit.

Se estimează că aproximativ 30.000 de femei din Franţa au proteze mamare produse de societatea Poly Implant Prothèse (PIP), cu sediul în sudul Franţei. Guvernul le-a recomandat acestor femei să-şi scoată protezele produse de PIP.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Peste 13.500 de femei şi-au scos protezele mamare de tip PIP În Franţa, peste 13.500 de femei şi-au retras protezele mamare de tip PIP, conform ultimului bilanţ realizat până în luna septembrie de Agenţia franceză de securitate a produselor de sănătate (ANSM), care s-a referit la 'rupturi' în cazul a 3.188 dintre aceste proteze, informează AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.