Cele mai citite
 


Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010
marţi, 5 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Olimpia Ralea.
Potrivit acesteia, cele mai multe cazuri, 75, au fost semnalate de Spitalul de Urgenţă 'Sf. Ap. Andrei' Galaţi, 32, de Spitalul de Obstetrică Ginecologie 'Buna Vestire' Galaţi, cinci, de Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci şi, două, de Spitalul de Copii 'Sf. Ioan' Galaţi.
Dintre cele 114 tinere, şapte au vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, iar celelalte între 15-18 ani, cele mai multe provenind din mediul rural, 69. În privinţa nivelului de educaţie, în fruntea listei se află adolescentele din învăţământul general (47), apoi din cel liceal (36), primar (23), numărul celor neşcolarizate fiind cel mai mic (8). Cu excepţia unui singur micuţ, care a fost abandonat în maternitate, toţi copiii au fost păstraţi de mame şi integraţi cu succes în familiile lor. Dintre aceştia, doar 66 au fost recunoscuţi de tată.
Niciuna dintre mamele minore nu a declarat că a fost victima unui viol. Tinerele au susţinut că sarcina a fost rezultatul unui raport sexual întreţinut de comun acord.
Olimpia Ralea a spus însă că în urma unui control efectuat la DGASPC Galaţi pentru a vedea modul de monitorizare şi instrumentare a cazurilor de mame minore, acestea au fost victime ale unei forme de abuz deoarece un copil nu poate decide dacă întreţine sau nu raporturi sexuale.
'Toate minorele au susţinut că nu au fost constrânse să întreţină raporturi sexuale. Dar nu putem spune că un copil de 12 ani a avut discernământ. L-a avut pe cel specific unui copil de acea vârstă. Din punct de vedere social, acestea sunt, cu siguranţă, cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor. În momentul în care vine o gravidă de această vârstă, e clar că acolo a fost o formă de abuz', a afirmat Ralea.
Ea a mai spus că fenomenul legat de apariţia mamelor minore este legat în principal de lipsa de informare.
'Din punctul meu de vedere, acest fenomen apare din cauza lipsei de informare. Tinerele nu conştientizează urmările pe care le poate avea un raport sexual neprotejat. Ele spun că ştiu tipuri de metode contraceptive, dar nu le-au folosit. Este bine ca ele să fie informate cu privire la toate aspectele. Dacă mergi în şcoli şi prezinţi aceste lucruri, nu înseamnă că îi încurajezi să întreţină raporturi sexuale', a menţionat Ralea. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Braşov:Numărul cazurilor de mame minore care şi-au abandonat copiii în spitale a crescut de patru ori Braşov, 23 ian /Agerpres/- Numărul mamelor minore care şi-au abandonat copiii în spitale a crescut de patru ori, de la 5 cazuri în 2010, la 21 anul trecut, se arată în bilanţul prezentat luni de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov DGASPC.
Raport al DGASPC Alba: Majoritatea copiilor abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi provin din mediul urban Majoritatea cazurilor de copii abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi, semnalate în primele nouă luni în judeţul Alba, au fost înregistrate în mediul urban, potrivit unui raport dat vineri publicităţii de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba, în contextul marcării în...
Comunicat de presă - Fundaţia Romanian Angel Appeal Excluderea socială a copiilor şi tinerilor cu autism, o realitate la limita ilegalităţii - modele de planuri de acţiune pentru reducerea inegalităţilor şi a discriminării
Timiş: DGASPC a demarat campania 'Păstrează-ţi copilăria!', împotriva sarcinilor nedorite la minore Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş organizează, în perioada 25-31 mai, campania 'Păstrează-ţi copilăria!', pentru responsabilizarea şi sensibilizarea cu privire la fenomenul sarcinilor nedorite la fetele minore şi a prevenţiei abandonului copiilor în spitale...
Olt: Direcţia pentru Protecţia Copilului a depus un denunţ împotriva tatălui "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, un denunţ împotriva lui Iulian Stroe, tatăl "micului Hercule", acuzat de rele tratamente aplicate minorului din cauză că bărbatul îşi determină copiii să facă exerciţii...