Cele mai citite
 


Hunedoara: SMURD a primit o maşină complexă pentru intervenţiile pe DN 7
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au primit, marţi, o maşină specială de intervenţie în caz de accidente rutiere şi incendii cu ajutorul căreia se pot desfăşura trei acţiuni în acelaşi timp: acordarea primului ajutor, descarcerarea victimelor şi stingerea unui incendiu apărut la faţa locului.
Valoarea maşinii se ridică la 1,34 milioane lei, o parte din bani fiind asigurată din contribuţiile pe care le-au făcut cetăţenii în campaniile de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, iar diferenţa - din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Asociaţia Salvital, care gestionează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara.
'Este o maşină unicat în România, complexă, iar prin această achiziţie dorim să arătăm că sănătatea oamenilor este prioritară pentru Consiliul Judeţean (CJ). Este scumpă, dar cred că orice efort merită făcut atunci când este vorba de salvarea vieţilor oamenilor', a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.
La rândul său, directorul Asociaţiei Salvital-SMURD Hunedoara, Petru Mărginean, a explicat că maşina intervine în situaţiile de urgenţă şi va deservi DN7, una dintre cele mai aglomerate şosele din România.
'Intervenţiile vor fi făcute pe tot parcursul DN 7, de la Ilia până la Orăştie. Este o ambulanţă în care îşi vor putea desfăşura activitatea paramedii SMURD, pompierii şi echipa de descarcerare. Ea va fi prima la acţiunile de acordare a primului ajutor, până la sosirea altor ambulanţe', a spus directorul Salvital-SMURD Hunedoara.
Maşina este prevăzută cu echipamente medicale de prim-ajutor, defibrilator automat, ustensile hidraulice şi electrice folosite la descarcerare, dar şi cu un rezervor de 600 de litri de apă, în cazul apariţiei unui incendiu. Autospeciala dispune de un generator de electricitate propriu şi de sisteme de iluminat pe timp de noapte, inclusiv de un balon special care permite obţinerea unei vizibilităţi maxime la locul accidentului.
Consiliul Judeţean Hunedoara a asigurat plata primei tranşe din valoarea maşinii, urmând ca restul de bani să fie achitat în patru ani, în rate egale, începând cu luna septembrie. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Hunedoara: Situaţiile de urgenţă vor fi gestionate dintr-un centru special de comandă Intervenţiile la accidente sau la alte situaţii de urgenţă, cum ar calamităţile naturale, vor fi gestionate dintr-un centru special de comandă amplasat într-o clădire ridicată din fonduri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, spaţiul fiind inaugurat miercuri, în curtea Centrului Militar Judeţean din Deva...
Hunedoara: O asociaţie a pompierilor doreşte să cumpere o maşină pentru SMURD, din cota de 2% pe impozitul pe venit Asociaţia 'Salvatorii hunedoreni', organizaţie neguvernamentală ce reuneşte aproape 900 de membri din rândul personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, a început o campanie prin care intenţionează să atragă fonduri pentru achiziţia unei maşini speciale necesară intervenţiilor...
Vrancea: În cei patru ani de la înfiinţare echipajele SMURD din judeţ au înregistrat 6.419 misiuni SMURD Vrancea a marcat miercuri patru ani de la înfiinţare, perioadă în care echipajele sale au participat la 6.419 misiuni, a declarat pentru AGERPRES locotenent colonelul Flaviu Dorel Chiscop, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Anghel Saligny.
Vrancea: SMURD a primit trei ambulanţe în cadrul unui proiect în care Consiliul Judeţean este partener Angajaţii SMURD Vrancea vor beneficia de trei ambulanţe - două ambulanţe de prim-ajutor (tip B) şi o ambulanţă de reanimare (tip C), acestea fiind luate în primire miercuri de la reprezentanţii Consiliului Judeţean.