Cele mai citite
 


Mircea Man, candidat PDL la şefia CJ Maramureş: Sănătatea, educaţia şi infrastructura, priorităţi şi într-un nou mandat(interviu)
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actualul preşedinte al CJ Maramureş, Mircea Man, care deţine şi funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră, precum şi modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare şi finalizarea reabilitării şi modernizării Spitalului Judeţean sunt câteva dintre priorităţile majore pe care le va pune în practică, dacă va obţine un nou mandat la şefia CJ. Mircea Man a subliniat că 'parteneriatul său este şi va fi mereu cu maramureşenii'.
AGERPRES: Ce obiective prioritare aveţi dacă veţi câştiga un nou mandat la şefia CJ Maramureş?
Mircea Man: Finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră, precum şi modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare şi finalizarea reabilitării şi modernizării Spitalului Judeţean sunt câteva dintre priorităţile majore. Totodată, crearea a două parcuri industriale în parteneriat cu administraţiile locale pentru atragerea investitorilor străini, astfel încât să contribuim la crearea de noi locuri de muncă. Şi, nu în ultimul rând, optimizarea mecanismului de absorbţie a fondurilor europene ca principal mecanism financiar.

AGERPRES: Ce vă propuneţi ca preşedinte al CJ pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti, creşterea calităţii actului medical, în
special în mediul rural, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, asigurarea transportului elevilor?
Mircea Man: Investiţiile în Sănătate sunt la fel de importante, finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare fiind unul dintre obiectivele principale. Optimizarea Unităţii de Primire Urgenţe şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă sunt imperios necesare. Toate acestea pentru a veni în sprijinul actului medical prin crearea unor condiţii dintre cele mai bune. Autorităţile locale, la fel ca şi până acum, se vor bucura de susţinerea în reconstrucţia şi reabilitarea centrelor medicale comunale. În perioada 2008 - 2012 au fost reabilitate 23 de centre medicale, s-a finalizat construcţia Spitalului din Târgu Lăpuş şi multe altele. În privinţa Educaţiei, au fost alocate sume importante pentru investiţii şi reabilitări ale unităţilor şcolare în toate localităţile, cu preponderenţă în mediul rural. Sistemul de învăţământ din Maramureş va beneficia în continuare de tot suportul - programe, dotări, investiţii - astfel încât să asigurăm elevilor şi profesorilor cele mai bune condiţii în desfăşurarea actului educaţional.

AGERPRES : Care ar fi în opinia dumneavoastră priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
Mircea Man: În următorul mandat nici o comunitate locală nu va rămâne fără investiţii în reţele de apă, canalizare, drumuri, proiecte pe care le-am avut în derulare şi în mandatul 2008-2012. Sunt elementele de bază care stau la buna dezvoltare a unei comunităţi. Apoi, finalizarea şi sprijinirea realizării infrastructurii necesare, astfel încât Barajul Runcu să fie principalul izvor al Maramureşului Istoric. Continuarea demersurilor pentru realizarea în parteneriat public-privat a proiectului privind Tunelul pe sub Gutâi, precum şi a altora similare, la fel de importante, rămân pe agenda mea de lucru.

AGERPRES: Care consideraţi a fi investiţiile necesare în judeţ, în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
Mircea Man: Fie că vorbim de agricultură, turism sau industrie, se impune în primul rând eficientizarea mecanismului de absorbţie a fondurilor europene. Prin proiectele bazate pe fonduri externe sunt realizate foarte multe obiective care contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale şi, implicit, a judeţului Maramureş. Pe linie de turism aş da exemplu Bastionul Măcelarilor, un obiectiv turistic internaţional de excepţie sau Circuitul bisericilor de lemn şi altele care atrag turişti de pretutindeni în Maramureş. La fel şi în domeniul agricol sau industrial, pe baza unor proiecte care să atragă investitori străini, vom pune bazele unor parteneriate concrete şi de lungă durată. Aş aminti aici proiectul privind dezvoltarea zonei Aeroportului Baia Mare, unde se preconizează în primă fază crearea a peste 1.000 locuri de muncă, ajungându-se în câţiva ani la peste 5.000.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră?
Mircea Man: Parteneriatul meu este şi va fi şi de acum încolo cu toţi maramureşenii. Atât la nivel de Consiliu Judeţean, cât şi cu autorităţile locale şi toţi partenerii noştri, am colaborat şi voi colabora cu toţi cei care pot să aducă un plus de eficienţă şi profesionalism proiectelor din judeţ. Voi fi în continuare preşedintele tuturor maramureşenilor şi am să fac "totul pentru Maramureş". AGERPRES /(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Zamfir Ciceu, candidat USL la preşedinţia CJ Maramureş: Este nevoie să relansăm economia locală (interviu) Candidatul USL la preşedinţia CJ Maramureş, Zamfir Ciceu (PC), a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre câteva dintre proiectele sale politico-administrative care ar putea relansa economia locală, proiecte ce vor fi implementate dacă va câştiga pe 10 iunie şefia legislativului judeţean.
Maramureş: SJU a dotat serviciul de urgenţe cu monitoare noi în urma unei finanţări asigurată de Banca Mondială Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Dr. Constantin Opriş" din municipiul Baia Mare a beneficiat din partea Băncii Mondiale, în cadrul programului de Terapie Intensivă şi Urgenţă, de o finanţare în valoare de peste 120.000 de euro pentru dotarea cu monitoare performante a serviciului de primiri urgenţe...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Victor Tarhon, candidat PDL la şefia CJ Tulcea: Mai avem mult de lucru în judeţ (interviu) Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, doreşte să finalizeze în următorii patru ani lucrările de reabilitare a 160 de kilometri de drumuri judeţene şi, într-un interviu acordat AGERPRES, referindu-se la problemele localităţilor tulcene, atrage atenţia asupra necesităţii...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...