Cele mai citite
 


Sălaj: 55 de persoane ajunse la Urgenţă cu muşcături de căpuşă
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 55 persoane s-au prezentat, în perioda 1-4 iunie, cu muşcături de căpuşe, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
"Un număr de 28 de femei şi 27 de bărbaţi au fost trataţi, în acest week-end prelungit, la UPU, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Este cel mai mare număr înregistrat la un final de săptămână de când a început sezonul cald. E adevărat că a fost vorba de patru zile, inclusiv luni, dar numărul lor este în creştere. Săptămâna trecută au fost circa 40 de persoane cu muşcături de căpuşă", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Mariana Ortelecan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Potrivit sursei citate, toţi cei care au ajuns la UPU din cauza acestor insecte au fost trataţi corespunzător dar nu au necesitat spitalizare.
Tot în perioada menţionată, cinci persoane, dintre care trei copii, au ajuns la UPU cu intoxicaţie acută cu ciuperci. Starea unuia dintre copii - în vârstă de 13 ani - a necesitat transferarea sa la un spital din Cluj Napoca.
Mariana Ortelecan a adăugat că cel mai tânăr pacient intoxicat cu ciuperci a fost un bebeluş în vârstă de un an şi şapte luni, care a fost tratat la UPU Zalău, fiind apoi direcţionat către Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj: Personalul de la Urgenţă, tot mai des agresat de unii pacienţi Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se confruntă, în ultima perioadă, cu tot mai multe violenţe verbale din partea unor pacienţi, care sunt nemulţumiţi de timpul lung de aşteptare, conform precizărilor făcute de conducerea unităţii spitaliceşti...
Sălaj: Coplată minimă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Coplata pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost stabilită la cinci lei, nivelul minim legal acceptat.
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Creşte numărul intoxicaţiilor cu ciuperci Cinci persoane din Sălaj, dintre care doi copii, au ajuns în ultimele zile la spital, din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci de pădure, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău subliniind faptul că aproape zilnic au astfel de cazuri.