Cele mai citite
 


Vasile Cepoi a cerut reprezentanţilor CNAS o informare privind reţeta electronică
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a cerut marţi reprezentanţilor CNAS să prezinte în regim de urgenţă o informare cu privire la introducerea în sistem a reţetei electronice.
În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii CNAS, ministrul s-a interesat despre avantajele pe care le aduce implementarea acestui sistem atât pentru medicii prescriptori şi farmacii cât şi pentru pacienţi.
Totodată, el a cerut să aibă o situaţie exactă cu dotările necesare cabinetelor medicilor prescriptori şi farmaciilor pentru funcţionarea sistemului.
De asemenea, ministrul a mai solicitat strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea sistemului de prescrie a reţetei electronice şi a cerut ca toate Casele de asigurări de sănătate să fie implicate în acest proces de informare.
Sistemul de prescrie a reţetei electronice va fi introdus obligatoriu de la 1 iulie şi până la sfârşitul anului va funcţiona în paralel cu cel actual. AGERPRES/(A-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Vasile Cepoi: Vom discuta problema reţetei electronice cu CNAS Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, va avea marţi întâlniri cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prilej cu care se va aborda problema introducerii reţetei electronice.
Introducerea reţetei electronice amânată până în august Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat miercuri că sistemul electronic de prescriere a medicamentelor va fi introdus, experimental, la 1 iulie, reţeta electronică urmând să fie obligatorie din august.
Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document, se arată într-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.
Medicii şi farmaciştii vor fi instruiţi privind utilizarea reţetei electronice Medicii şi farmaciştii vor beneficia, gratuit, de informare şi instruire privind utilizarea sistemului de prescriere prin reţeta electronică, a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.