Cele mai citite
 


Vasile Cepoi: Vom discuta problema reţetei electronice cu CNAS
miercuri, 6 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, va avea marţi întâlniri cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prilej cu care se va aborda problema introducerii reţetei electronice.
"Informaţiile pe care le avem sunt contradictorii, de aceea vom discuta aceste aspecte privind introducerea reţetei electronice şi dacă constatăm că sunt probleme se are în vedere o eventuală amânare a introducerii acesteia", a declarat Vasile Cepoi.
O parte dintre medici au anunţat că nu au softul necesar pentru a folosi reţeta electronică.
Despre introducerea reţetei electronice se va discuta şi în Colegiul Ministerului Sănătăţii.
Preşedintele interimar al CNAS, Dorin Ionescu, anunţa în luna mai că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, urmând să funcţioneze experimental de la 1 iunie în paralel cu cea tipizată.
Ministrul Vasile Cepoi declara, la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu Mureş, că reţetele electronice nu vor fi implementate până când nu va fi elaborată o strategie care să elimine riscurile.
"Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să am o discuţie cu cei de la Casa Naţională care se ocupă de implementare să vedem care este stadiul, ce probleme sunt în implementare şi să găsim soluţii pentru a le rezolva. (...) Nu se va implementa până nu va fi elaborată strategia", sublinia Vasile Cepoi.
Preşedintele Colegiului Medicilor, prof. univ.dr.Vasile Astărăstoaie, declara în acelaşi cadru că medicii s-au cam săturat să înceapă o activitate fără să se cunoască modul de funcţionare a acesteia.
'Poziţia Colegiului Medicilor este foarte clară, ne-am cam săturat ca să înceapă o activitate fără ca să ştim din punct de vedere legal cum se desfăşoară. (...) Din câte am înţeles, pentru că nu a existat nicio transparenţă în ceea ce priveşte construcţia, avem nişte reţineri că într-o lună de zile, de la 1 iunie, până la 1 iulie, se poate implementa această activitate pentru că medicii nu au fost instruiţi', a susţinut Astărăstoaie. AGERPRES/(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reţetele electronice nu vor fi implementate până nu va fi elaborată strategia Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că reţetele electronice nu vor fi implementate până când nu va fi elaborată o strategie care să elimine riscurile.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Vasile Cepoi a cerut reprezentanţilor CNAS o informare privind reţeta electronică Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a cerut marţi reprezentanţilor CNAS să prezinte în regim de urgenţă o informare cu privire la introducerea în sistem a reţetei electronice.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.