Cele mai citite
 


Primele cazuri de gripă sezonieră pe teritoriul României
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Institutul Naţional de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino a confirmat izolarea unui număr de trei cazuri de infecţii cu virusul gripal sezonier.

Acestea au fost depistate la persoane cu vârsta cuprinsă între 2 şi 22 de ani, în judeţele Suceava, Cluj şi Prahova.

Medicii atrag atenţia că, în această perioadă cu temperaturi scăzute, respectarea igienei personale rămâne cea mai facilă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Prima regulă de igienă este spălatul mâinilor cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. De asemenea, produsele de curăţare a mâinilor, pe bază de alcool, pot fi eficiente. În acest fel, se reduce riscul de îmbolnăvire pentru cei din jur.

Persoanele bolnave trebuie să păstreze distanţa faţă de celelalte. Este bine ca acestea să evite aglomeraţiile şi mulţimile, dar şi deplasările la serviciu sau la şcoală. Astfel, se va reduce riscul de a contamina şi alte persoane din comunitate.
Persoanele care prezintă simptome precum tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 de grade Celsius este necesar să se prezinte la medicul de familie pentru un consult de specialitate.
Medicii recomandă să se evite automedicaţia.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Două cazuri noi de gripă sezonieră Două noi cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Două cazuri noi de gripă sezonieră Două cazuri noi de gripă sezonieră au fost confirmate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi la o femeie de 37 ani şi un bărbat de 40 ani, din Galaţi, adăugându-se celorlalte nouă înregistrate în acest sezon, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Olt: Patru cazuri noi de pacienţi cu gripă AH1 la Slatina; printre noile cazuri, un copil de 4 ani Numărul cazurilor de gripă AH1 confirmate în judeţul Olt continuă să crească şi a ajuns la 28, printre cazurile noi fiind şi un copil în vârstă de patru ani din Drăgăneşti-Olt, care frecventa o grădiniţă cu program prelungit din localitate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate (DSP) Olt.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă sezonieră a ajuns la 14 Galaţi, 4 apr /Agerpres/- Specialiştii Institutului Cantacuzino au confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi trei cazuri noi de gripă sezonieră, ridicând la 14 numărul persoanelor înregistrate în acest sezon cu virusul gripal AH1 sau B, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Afectiuni de sezon ale aparatului respirator Cele mai frecvente afectiuni in sezonul rece sunt guturaiul si gripa. Afectiunea cu cele mai mari implicatii este gripa. Gripa este produsa de o serie de virusuri gripale (Myxovirus influenzae) apartinand familiei Orthomyxoviridae, tipurile A, B, si C cel mai des intalnite la om fiind tipul A...
Galaţi: Al cincilea caz de gripă sezonieră Galaţi, 12 feb/Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat marţi că a fost confirmat al cincilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără de 28 ani, cu o infecţie cu virusul AH3, a declarat vineri presei reprezentantul DSP Galaţi, Valentin Boldea.