Cele mai citite
 


Sibiu: O familie care trăia într-o grotă, ajutată de Crucea Roşie
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 19 familii din localităţile Ocna Sibiului şi Topârcea, între care una care locuia într-o grotă, sunt primele care au primit alimente, de la Crucea Roşie, prin programul Banca de Alimente, a anunţat luni Crucea Roşie.
Beneficiarii alimentelor au fost persoane vârstnice cu diverse handicapuri, singure sau cu venituri reduse, femei singure cu mai mult de doi copii în îngrijire, familii cu mulţi copii şi venituri insuficiente, persoane fără venituri sau fără locuinţă.

'Sunt cazuri cu adevărat deosebite, sunt oameni care mor de foame, care nu au un acoperiş deasupra capului sau care trăiesc în condiţii insalubre, fără curent, fără caldură. În Topârcea am găsit o familie cu cinci copii minori care trăiau într-o grotă de şase metri pătraţi', a spus Cristina Bîzu, asistent social şi coordonator de programe la Crucea Roşie Sibiu.
Transportul alimentelor a fost asigurat de Off Road Club Sibiu, care a pus la dispoziţia voluntarilor Crucii Roşii nouă maşini de teren.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Sibiu a primit în dotare o ambulanţă Crucea Roşie Sibiu este a doua filială a crucii roşii din România, după cea de la Bacău, care are o ambulanţă în dotare, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Raluca Morar, directoarea filialei sibiene.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
MB: Crucea Roşie va distribui ajutoare alimentare, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial Crucea Roşie a anunţat vineri că va distribui ajutoare alimentare iarna aceasta în Marea Britanie, pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza crizei economice şi a numărului ridicat de săraci, relatează AFP.
Buzău:Voluntarii de la Crucea Roşie au distribuit ajutoare în două localităţi izolate Peste 20 de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Buzău au distribuit marţi ajutoare în două localităţi izolate din judeţ.
Arad: Ajutoare din Olanda primite de Filiala Judeţeană de Crucea Roşie Arad Un transport umanitar donat de fundaţia olandeză ''Karmel International'' din Enschede a ajuns la Arad, în urma colaborării dintre fundaţie şi Filiala Judeţeană de Cruce Roşie Arad.
Galaţi: Ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi Zeci de tone de alimente şi materiale sanitare au fost puse la dispoziţia autorităţilor de Crucea Roşie pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele calamitate ale judeţului Galaţi, a anunţat miercuri şeful filialei gălăţene a organizaţiei, Gheorghe Hogea.