Cele mai citite
 


O nouă sesiune de pregătire pentru medici de urgenţă
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă sesiune pentru pregătirea medicilor de urgenţă a început luni în cele opt centre - Floreasca (Bucureşti), Iaşi, Craiova, Timişoara, Mureş, Cluj, Arad, Oradea, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
El a spus că cei 80 de medici care se vor pregăti în această a doua sesiune, între care 50 de la Ambulanţă şi 30 de la unităţile de primiri urgenţe sau compartimentele de primiri urgenţe, vor urma cursurile şase luni, după care se vor reîntoarce în sistem.

'Aceştia au obligativitatea să se reîntoarcă în sistem, întrucât ei au semnat un contract potrivit căruia timp de doi sau trei ani trebuie să funcţioneze în unităţile de unde au plecat, acestea suportând şi costurile pregătirii. Dacă nu vor să se mai întoarcă în sistem vor trebui să plătească costurile,' a precizat dr. Raed Arafat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Iaşi: Dr Raed Arafat cere sancţionarea personalului medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...