Cele mai citite
 


Program naţional pentru fertilizare in vitro
marţi, 20 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Ministerul Sănătăţii va derula în premieră Programul naţional de susţinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro.

Programul va fi funcţional începând cu anul 2010 şi are drept scop susţinerea, de la bugetul de stat, a costurilor necesare procedurilor de fertilizare in vitro pentru 250 de cupluri infertile.

'Este timpul ca infertilitatea să fie recunoscută de către autorităţi ca o problemă medicală ce produce suferinţă şi care necesită compensare. Este corect ca şi pacienţii români să aibă acces gratuit la tratamente medicale dovedite utile. Am avut astăzi (luni-n.red.) o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de obstetrică-ginecologie a Ministerului Sănătăţii şi am decis că este necesar ca de anul viitor programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii (MS) să cuprindă şi o iniţiativă pentru a ajuta tinerele cupluri', a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În program vor fi incluse, în principal, cupluri cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, urmând ca, ulterior, membrii Comisiei de Obstetrică Ginecologie a MS să stabilească şi alte criterii. Conform iniţiativei, Ministerul Sănătăţii va susţine financiar prima procedură de fertilizare in vitro. În cazul în care este nevoie ca aceasta să fie repetată, următoarele costuri financiare vor fi suportate de cupluri.

Bugetul programului este estimat la aprox. 500 000 de euro anual.
Începând din 20 octombrie 2009, pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro va fi postată o altă iniţiativă a MS, proiectul de Lege a reproducerii umane asistate şi embriologiei precum şi codul de procedură.
Legea reproducerii umane asistate şi embriologiei, precum şi codul de procedură au fost iniţiate ca urmare a unei reale îngrijorări publice cu privire la implicaţiile pe care noile tehnologii de reproducere asistată ar putea să le aibă asupra percepţiei şi valorificării vieţii umane şi a relaţiilor de familie.

Intervenţia sau cercetarea medicală din domeniul reproducerii umane asistate are ca scop diminuarea problemelor de infertilitate sau reducerea riscului de apariţie a anomaliilor ereditare.
Legea reproducerii umane şi embriologiei priveşte toate modalităţile de utilizare a spermei, ovulelor şi embrionilor cu aplicare umană şi toate investigaţiile care implică folosirea de embrioni umani vii şi prevede obligaţii pentru centrele de cercetare în sensul practicării unor standarde de calitate şi siguranţă adecvate, furnizării şi înregistrării de informaţii, asigurării de consultanţă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fertilizarea in vitro va avea un program naţional În decembrie 2009 a fost înfiinţată Societatea Română de Reproducere Umană şi Embrilogie, for ştiinţific necesar, corespondent al Societăţii europene şi al celei internaţionale, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Virgiliu Ancăr, preşedintele forului.
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
Un specialist în fertilizare in vitro de la Centrul Medical "Assaf Harofeh', implicat în scandalul traficului de ovule din România Profesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro /IVF/ la Centrul Medical "Assaf Harofeh", este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri...
MS: Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a intrat în linie dreaptă Ministerul Sănătăţii a publicat vineri pe pagina sa de internet, pentru dezbatere publică, Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.