Cele mai citite
 


Timiş: Conferinţă internaţională pe tema telemedicinei
miercuri, 21 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conferinţa Internaţională de Telemedicină intitulată 'Health Optimum' începe marţi, la Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă fiind integrat, din 2008, în proiectul european de Cercetare - Telemedicină 'Health Optimum', aprobat de Comisia Europeană.
Potrivit managerului general al spitalului, conf. dr. Florin Bârsăşteanu, la acest proiect participă spitale din Danemarca, Suedia, Spania, Italia şi Spitalul Judeţean din Timişoara.
'Scopul proiectul de telemedicină 'Health Optimum' este de a permite transmiterea informaţiei între spitale, centre de diagnostic, pacienţi şi centrele mari, cu o dotare foarte bună. Prin aceasta, se reduc cheltuielile excesive de deplasare a pacienţilor şi medicilor şi, totodată, numărul deplasărilor inutile, acelea în care pacientul nu este internat, deoarece nu are indicaţie', a explicat Bârsăşteanu.
De asemenea, în centrele de diagnostic perfecţionate (CT, RMN) se pot efectua investigaţii, iar interpretarea poate fi efectuată de medicul de specialitate care face gardă în altă localitate.
Experienţa celorlalte ţări a arătat rentabilitatea proiectului. În prezent, pe baza fondurilor europene şi activităţii colectivului medical al Spitalului Judeţean s-a reuşit achiziţionarea de computere, electrocardiografe, imprimante, staţii de transmisie, astfel încât Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara funcţionează în reţea cu Spitalul Municipal Timişoara, Institutul de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Municipal Lugoj şi spitalele judeţene din Reşiţa, Arad şi Deva.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe Spitalul Municipal Timişoara are, de miercuri, o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), municipalitatea investind aproape 3 milioane de lei de la bugetul local, fără TVA, pentru mărirea spaţiului destinat primirii pacienţilor şi dotările necesare.
Timiş: Spitalul municipal Timişoara are un compartiment de geriatrie şi gerontologie La Timişoara a fost inaugurat, miercuri, noul compartiment de geriatrie şi gerontologie al Spitalului municipal.
Timiş: Unităţile de urgenţă ale Spitalelor Municipal şi Judeţean vor intra în procese de modernizare Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.
Timiş: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va beneficia de 12 milioane de euro pentru dotări cu aparatură medicală Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timişoara va beneficia de aproximativ 12 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene, pentru dotări cu aparatură de ultimă generaţie.
Timiş: Spitalul Judeţean va relua anul viitor proiectul cu finanţare UE de 10 milioane de euro, acum pierdut Spitalul Judeţean Timişoara va relua anul viitor procedurile pentru proiectul de finanţare europeană în valoare de aproape 10 milioane de euro destinat utilării cu aparatură medicală ultraperformantă a tuturor cabinetelor de specialitate din cadrul Ambulatoriului spitalului, finanţare care acum a fost...