Cele mai citite
 


Peste 920 de cazuri de gripă porcină în Rusia
miercuri, 21 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă porcină în Rusia a ajuns la 927, a anunţat un înalt oficial rus din domeniul sanitar, transmite marţi din Moscova agenţia RIA Novosti.

Pe 15 octombrie existau 807 cazuri confirmate de gripă porcină în Rusia. Până în prezent, nicio persoană nu a murit în această ţară din cauza gripei porcine.

''În total, 927 de cazuri au fost oficial confirmate pe tot cuprinsul Rusiei, cu 557 de cazuri diagnosticate în rândul celor care au călătorit în străinătate'', a declarat Ghenadi Onişcenko.

Un anumit număr de şcoli au fost temporar închise în ţară din cauza temerilor legate de gripa porcină.

Luni, premierul Vladimir Putin a semnat o rezoluţie privind alocarea sumei de patru miliarde de ruble /136 milioane de dolari/ pentru achiziţionarea de vaccinuri împotriva gripei porcine.

Potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, 399.232 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în întreaga lume şi 4.735 de persoane au murit din cauza virusului până la data de 11 octombrie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Epidemia de Ebola a dus la moartea a 2.917 de persoane în Africa de Vest (nou bilanţ OMS) Febra hemoragică Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest din cele 6.263 de cazuri depistate, conform ultimului bilanţ făcut public joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi valabil pentru data de 21 septembrie, relatează AFP.
Peste 930 de persoane au murit din cauza epidemiei de Ebola (nou bilanţ OMS) Epidemia de febră hemoragică Ebola a ucis 932 de persoane în Africa, potrivit unui nou bilanţ difuzat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluat de AFP.