Cele mai citite
 


Satu Mare: Maşini noi ale Ambulanţei, nepornite de doi ani
miercuri, 21 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru autoturisme pentru consult la domiciliu ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare stau în curtea instituţiei de mai bine de doi ani, deoarece nu are cine să lucreze cu ele.
Şefa SJA Satu Mare, Mihaela Pop, a declarat marţi că maşinile Fiat Punto au fost aduse la Satu Mare în urmă cu doi ani direct de la Ministerul Sănătăţii, fără să fie cerute. Din cauza lipsei de medici, nimeni nu lucrează pe maşinile respective, dotate cu toată aparatura necesară, mai puţin targă pentru transport persoane.
'Maşinile nu-s folosite deloc. Ministerul e de vină, nu s-a gândit deloc atunci când ni le-a trimis. Ni le-au băgat pe gât, nu le-am cerut noi. Probabil cineva a avut de câştigat atunci. Noi ne-am plâns de câteva ori, dar nu s-a făcut nimic' - a afirmat Mihaela Pop.
Şefa SJA a precizat că pe maşinile respective au voie să lucreze doar medici iar în judeţ sunt doar opt medici angajaţi la acest serviciu. Ei lucrează în patru ture şi scăzându-se zilele libere calculate pentru orele suplimentare, media rămâne de un medic pe tură. Acesta trebuie să asigure urgenţele şi nu mai are timp pentru consult la domiciliu.
'Sunt centre, cum e Clujul, unde lucrează şi medicii de familie pe astfel de maşini, dar la noi medicii de familie nu doresc acest lucru', a spus Mihaela Pop.
Ea nu a putut estima valoarea unei astfel de maşini, dar susţine că preţul este destul de mare având în vedere că este dotată ca o ambulanţă obişnuită, dar nu are targă pentru transport persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Ambulanţa ar mai avea nevoie de 20 de angajaţi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare ar mai avea nevoie de 20 de angajaţi pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, în perioade cu solicitări multe, cum ar fi cele cu caniculă.
Satu Mare: Serviciul de Ambulanţă ar avea nevoie de peste 50 de angajaţi şi 10 autospeciale Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare ar avea nevoie de peste 50 de angajaţi şi zece autospeciale noi pentru a avea o structură corespunzătoare numărului de locuitori din judeţ.
Satu Mare: Salarii plătite cu întârziere la Ambulanţă Satu Mare, 22 feb /Agerpres/ - Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare îşi primesc salariile cu aproximativ o săptămână întârziere, din cauza sumei mici de bani alocate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Satu Mare: Asociaţia Surzilor reclamă că nu are acces la serviciul 112 Reprezentanţii Asociaţiei Surzilor din Satu Mare au reclamat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) faptul că persoanele cu dizabilităţi nu au acces la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Satu Mare: Sediul Ambulanţei va fi reabilitat Sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare va intra în reparaţii capitale în vara acestui an, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare şi Ministerul Sănătăţii (MS).
Satu Mare: Femeie căzută lângă intrarea în UPU; personalul a cerut să intervină Ambulanţa O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism, personalul de la Urgenţe cerând trecătorilor care au anunţat cazul să sune la Ambulanţă.