Cele mai citite
 


Timiş: Sindicaliştii afiliaţi la Sanitas şi-ar putea amâna protestele
miercuri, 21 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii sanitari din Timiş, afiliaţi la Sanitas, ar putea amâna protestele programate iniţial pentru această lună, deoarece - spun ei - nu au cui să se plângă, întrucât nu există încă un Guvern stabil, iar managerii social-democraţi ai spitalelor din judeţ sunt în concedii medicale, după ruperea coaliţiei PSD-PD-L, transmite corespondentul AGERPRES.
'Cred că acţiunile noastre de protest vor fi împinse până când vom avea un Guvern legitim, căruia să putem să-i adresăm nemulţumirile noastre. Până atunci, nu ştiu dacă vom organiza vreo acţiune de protest, dar pe 29 octombrie se va întruni Consiliul Naţional, unde este invitat şi ministrul interimar de resort, Adriean Videanu, şi atunci vom decide ce se va întâmpla mai departe', a declarat, marţi, Livius Cârstea, preşedintele Sanitas Timiş.

Personalul medical are mai multe nemulţumiri legate de legea unică a salarizării, rectificarea bugetară, neachitarea unor sporuri şi lipsa reformei în sistemul sanitar.

Spitalele din judeţ au datorii foarte mari, cele ale Spitalului Municipal din Lugoj ridicându-se la 2,8 milioane lei, o parte moştenite de la fosta conducere, în aceeaşi situaţie aflându-se şi unitatea sanitară din oraşul Făget, care a acumulat datorii de 800 de mii de lei, iar pentru salarii ar fi nevoie de peste 300 de mii de lei lunar. Institutul de Cardiologie din Timişoara nu stă mai bine, acesta având datorii de 588 de mii de lei, acumulate din 2007.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Sindicatul "Sanitas" a dat în judecată spitalul din municipiul Vulcan Sindicatul Liber "Sanitas" de la Spitalul Municipal Vulcan a dat în judecată administraţia, solicitând ca asistentele şi infirmierele să fie plătite dublu pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică.
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Marius Sepi: Sanitas anunţă proteste dacă Guvernul nu va înţelege că s-a ajuns la limita răbdării Conducerea Sindicatului Sanitas ameninţă că va organiza ample acţiuni de protest dacă guvernanţii nu vor lua în seamă revendicările legate de nivelul de salarizare şi de condiţiile de muncă.
Sibiu: Asistentele şi medicii membri Sanitas ameninţă cu proteste Asistentele medicale şi doctorii din spitalele oraşelor Agnita şi Cisnădie, susţinuţi de ceilalţi sindicalişti Sanitas şi de populaţia celor două oraşe, vor manifesta în stradă dacă ministrul Sănătăţii nu renunţă la intenţia de desfiinţare a celor două unităţi sanitare, a declarat vineri, în cadrul unei...
Suceava: Câteva sute de sindicalişti SANITAS din judeţ au protestat, nemulţumiţi de discrepanţele salariale Câteva sute de sindicalişti din cadrul SANITAS Suceava au participat, miercuri, la o grevă de avertisment, cu întreruperea lucrului timp de două ore.
Harghita: Aproximativ 2.000 de sindicalişti Sanitas contestă în instanţă reducerea salariului Aproximativ 2.000 de angajaţi din sistemul sanitar harghitean contestă în instanţă reducerea salariilor cu 25 la sută, cele cinci spitale din judeţ fiind date în judecată de sindicatul Sanitas.