Cele mai citite
 


Bihor: Conferinţă naţională de medicină de urgenţă la Băile Felix
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2009' va avea loc, în perioada 21-25 octombrie, la Băile Felix.
La conferinţa, organizată de Asociaţia SARTISS împreună cu SMURD Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie şi alte instituţii partenere, vor participa aproximativ 500 de profesionişti implicaţi în acţiunile de salvare, indiferent de profesia de bază - medici, pompieri, salvatori montani, piloţi de aviaţie.
Programul celor şase zile include conferinţe, mese rotunde, simpozioane şi o serie de cursuri preconferinţă cu teme vizând protezarea avansată a căilor aeriene, anestezia regională în urgenţele traumatologice, procedurile moderne de imobilizare a pacientului politraumatizat, interpretarea avansată a ECG-ului, descarcerarea în accidentele rutiere, salvarea montană şi speologică şi Protocolul Naţional de triaj în Unităţile de Primiri Urgenţe.
Un eveniment special dedicat presei româneşti este masa rotundă 'Conecting in a crisis - a media perspective', propusă de Ian Cameron - redactor şef BBC Londra. Dr. Raed Arafat va prezenta, joi, 'Evoluţia sistemului de intervenţie în caz de dezastre în România', comandorul Laurian Anastasof va vorbi despre 'Operaţiunile de căutare-salvare şi evacuare medicală a Forţelor Aeriene Române', lucrări urmate de o prezentare tehnică de intervenţie: elicopter Medevac şi autospecială de intervenţie în caz de dezastre.
De asemenea, la conferinţă sunt invitaţi oaspeţi din Franţa, Germania, Olanda sau Marea Britanie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: Prima conferinţă naţională de medicină de urgenţă Prima Conferinţă naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale 'Search and Rescue 2009' începe miercuri la Băile Felix, fiind organizată de Asociaţia SARTISS împreună cu SMURD Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie şi alte instituţii partenere.
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Bihor: Două decenii de activitate SMURD în judeţ, sărbătorite timp de o săptămână Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bihor va marca, în data de 12 octombrie 2013, împlinirea a 20 de ani de la prima intervenţie a unui echipaj SMURD în judeţul Bihor.