Cele mai citite
 


Marea Britanie începe campanie de vaccinare împotriva noului virus gripal
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Autorităţile sanitare britanice încep miercuri campania naţională de vaccinare împotriva virusului A/H1N1, îndemnând toate persoanele considerate ca prezentând un risc de îmbolnăvire să se vaccineze, transmite AFP.

Circa două milioane de persoane care lucrează în domeniul sănătăţii, aflate în prima linie în faţa pandemiei, vor fi vaccinate cu prioritate începând de miercuri, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Apoi, săptămâna viitoare, cabinetele de medicină generală vor începe vaccinarea cu prioritate a persoanelor cu vârste cuprinse între şase luni şi 65 de ani considerate ca prezentând riscul de a se îmbolnăvi de gripa sezonieră, toate femeile însărcinate, apropiaţii persoanelor care au un sistem imunitar slab şi, în final, persoanele de peste 65 de ani considerate ca prezentând riscul de a contacta gripa sezonieră.

'Este vorba de prima pandemie pentru care avem vaccinuri pentru a proteja oamenii. Fac apel la toţi cei care fac parte din grupurile prioritare să se vaccineze, lucru care va contribui la evitarea ca persoanele aflate la risc să contracteze gripa A/H1N1 şi îi va salva de complicaţiile care ar putea fi decurge de aici', a subliniat principalul consilier medical al guvernului, Liam Donaldson.

Londra a prevăzut de asemenea vaccinarea tuturor soldaţilor desfăşuraţi în Afganistan, potrivit anunţului de săptămâna trecută al Ministerului Apărării.

Marea Britanie este una din ţările din Europa cel mai afectate de noul virus gripal, 106 persoane pierzându-şi viaţa, conform ultimelor date făcute publice.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat, în cursul dimineţii de luni, Ministerul Sănătăţii că a confirmat, prin teste de laborator, încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa A/H1N1: Afganistanul declară stare de urgenţă sanitară şi închide şcolile Afganistanul a declarat luni stare de urgenţă sanitară pentru a ajuta guvernul să prevină răspândirea rapidă a virusului A/H1N1 şi a dispus închiderea şcolilor pentru trei săptămâni ca parte a măsurilor luate împotriva noului virus gripal, relatează Reuters.
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
Suceava: Campanie de vaccinare antirabică în 30 de fonduri de vânătoare din judeţ Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, luni, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor, care se va derula în judeţ până pe 15 decembrie, a declarat presei directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi.