Cele mai citite
 


Gripa porcină transmisă de om la curcani, în Canada
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Autorităţile sanitare ale provinciei canadiene Ontario /est/ au anunţat marţi că o crescătorie de curcani a fost contaminată cu virusul gripei H1N1, după toate aparenţele de la om, dar au minimalizat orice pericol pentru populaţie.

Acesta este al doilea focar de gripă H1N1 detectat într-o crescătorie de curcani în lume, primul fiind înregistrat în Chile în august.

Nicio pasăre şi niciun ou contaminat nu au fost comercializate, a subliniat Agenţia sanitară a celei mai bogate şi populate provincii canadiene care a refuzat să precizeze numărul de păsări contaminate şi amplasarea acestei crescătorii.

Crescătoria, ale cărei produse sunt comercializate de societatea Hybrid Turkeys, a decretat voluntar o carantină în ferma sa, dar sacrificarea păsărilor este exclusă întrucât curcanii urmează să se vindece natural, au adăugat autorităţile sanitare ale provinciei Ontario, citate de AFP.

Cu puţin timp înainte de confirmarea prezenţei virusului, unii angajaţi ai fermei prezentau simptome 'gripale' dar contaminarea lor cu virusul H1N1 rămâne a fi confirmată, a precizat Hybrid Turkeys.

'Deşi pare a fi rară, această descoperire nu este surprinzătoare. Virusul /H1N1/ a fost identificat în trecut în crescătorii de porci şi păsări de curte', a declarat responsabila agenţiei veterinare din Ontario, Deb Stark.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripă porcină: OMS solicită unora dintre statele membre să justifice măsurile restrictive Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat anumitor state să justifice restricţiile introduse pentru a împiedica răspândirea gripei porcine, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, citat de AFP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.
Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.