Cele mai citite
 


Bihor: Prima conferinţă naţională de medicină de urgenţă
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima Conferinţă naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale 'Search and Rescue 2009' începe miercuri la Băile Felix, fiind organizată de Asociaţia SARTISS împreună cu SMURD Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie şi alte instituţii partenere.
Potrivit dr. Hadrian Borcea, preşedinte SARTISS (Search And Rescue Team In Special Situations), la conferinţă, care se va încheia pe 25 octombrie, vor participa în jur de 500 de profesionişti implicaţi în acţiunile de salvare, indiferent de profesia de bază - medici, pompieri, salvatori montani, piloţi de aviaţie - fiind prima de acest gen din România.
În cadrul conferinţei, prin prezentări orale, pe secţiuni, mese rotunde, simpozioane, vor fi abordate în mod particular situaţiile speciale de salvare prin prisma celor mai importante elemente care le caracterizează: de la situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri şi protocoale moderne, practica anesteziei în departamentul de urgenţă, până la managementul accidentelor în diverse situaţii speciale.
Programul include, ca o premieră absolută, o serie de cursuri preconferinţă: Mijloace de protezare avansată a căilor aeriene, Anestezia regională în urgenţele traumatologice, Mijloace şi proceduri moderne de imobilizare a pacientului politraumatizat, Interpretarea avansată a EKG-ului, Suportul vital de bază, Mijloace şi proceduri de descarcerare în accidentele rutiere, Introducere în salvarea montană şi speologică, Protocolul Naţional de triaj în Unităţile de Primiri Urgenţe.
Identificând necesităţile sistemului de urgenţă din România, organizatorii şi-au propus să deschidă cât mai multe porţi de acces către ceea ce înseamnă sistemele moderne de căutare - salvare. În acest scop au fost invitaţi şi oaspeţi din străinătate - Franţa, Germania, Olanda sau Marea Britanie.
Un eveniment special dedicat presei româneşti este masa rotundă 'Conecting in a crisis - a media perspective', propusă de Ian Cameron - redactor-şef BBC Londra. Dr. Raed Arafat va prezenta, joi, 'evoluţia sistemului de intervenţie în caz de dezastre în România', comandorul Laurian Anastasof va vorbi despre 'operaţiunile de căutare-salvare şi evacuare medicală a Forţelor Aeriene Române', lucrări urmate de o prezentare tehnică de intervenţie: elicopter Medevac şi autospecială de intervenţie în caz de dezastre.
Mai multe detalii despre conferinţă se pot găsi şi pe site-ul http://www.sartiss.ro.
SARTISS este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, nonprofit, cu rol în susţinerea logistică, financiară şi cu resurse umane a activităţii serviciilor de urgenţă din România, care intervin în situaţiile speciale de urgenţă. Organizaţia s-a născut în urma unui parteneriat activ între mai multe organizaţii, servicii, instituţii publice ori private care intervin în situaţii de urgenţă.
Celelalte instituţii implicate în eveniment sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana' al Judeţului Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România, Fundaţia pentru SMURD, Consiliul Naţional Român de Resuscitare, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: Două decenii de activitate SMURD în judeţ, sărbătorite timp de o săptămână Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bihor va marca, în data de 12 octombrie 2013, împlinirea a 20 de ani de la prima intervenţie a unui echipaj SMURD în judeţul Bihor.
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue...
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...