Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: SMURD se va extinde şi în municipiul Bistriţa
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
SMURD se va extinde, o noua staţie urmând să se deschidă până la sfârşitul anului în municipiul Bistriţa, a doua din judeţ, după cea de la Sângeorz-Băi, inaugurată în noiembrie 2008.
Staţia Smurd ia fiinţă ca urmare a demersurilor Unităţii de Primiri-Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.
Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, staţia UPU-SMURD va fi deservită de cele două ambulanţe primite de ISU, în luna august.
'Noi avem deja paramedicii pregătiţi, iar ambulanţele vor fi înmatriculate în curând. Aşteptăm să primim aprobările necesare pentru înfiinţarea staţiei UPU-SMURD, după care Spitalul Judeţean se va ocupa de numirea unui medic coordonator', a precizat Florea, pentru AGERPRES.
'Este o evoluţie firească. Am înaintat o cerere către Raed Arafat şi s-ar putea ca aprobarea să vină zilele acestea. Acest proiect presupune că va exista o coordonare de la nivelul UPU şi o comunicare între cele două unităţi, în caz de intervenţie', a spus directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mircea Gelu Buta.
De asemenea, autorităţile judeţene intenţionează să construiască şi un heliport la ieşirea din municipiul Bistriţa, unde elicopterele SMURD să aterizeze pentru a prelua pacienţii care trebuie transportaţi la unităţi spitaliceşti din alte judeţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit, luni, trei ani de existenţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, timp în care numărul intervenţiilor s-a dublat, ajungându-se la peste 6.000 de solicitări într-un an.
Bistriţa-Năsăud: Prima unitate SMURD a împlinit un an Prima unitate SMURD din judeţul Bistriţa-Năsăud, cea de la Sângeorz-Băi, a împlinit un an de existenţă, paramedicii participând, în toată această perioadă, la peste 500 de intervenţii.
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţă SMURD lovită de un şofer care nu a acordat prioritate O ambulanţă SMURD aflată în misiune fost avariată vineri după ce un şofer nu a acordat prioritate echipajului de intervenţie într-un sens giratoriu din municipiul Bistriţa, accidentul ducând la blocare traficului rutier în zonă.
Bistriţa-Năsăud: Şcoală de pilotaj la Bistriţa Bistriţenii care vor dori să înveţe să piloteze avioane ultrauşoare vor putea face acest lucru în incinta aerodromului amenajat la ieşirea din municipiul Bistriţa, în cartierul Unirea, preţul unei ore de pilotaj ajungând la circa 150 de euro, cu TVA inclus.
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale SMURD în cel de-al doilea an de activitate Echipajele SMURD Bistriţa-Năsăud au participat la peste 4.000 de intervenţii în cel de-al doilea an de activitate, numărul acestora fiind în creştere cu 17%, potrivit unui comunicat remis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu ocazia împlinirii a doi ani de activitate a SMURD în acest...
Bistriţa-Năsăud: Sistemul SMURD, implementat oficial în judeţ Sistemul SMURD va fi inaugurat oficial în judeţul Bistriţa-Năsăud, joi, după mai mult de un an de la deschiderea primei staţii SMURD, în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi.