Cele mai citite
 


Aproximativ jumătate dintre adolescenţi resping fumatul
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ jumătate dintre adolescenţi au atitudini şi comportamente de respingere faţă de fumat din cauza imaginilor înscrise pe pachetele de ţigări, relevă un studiu realizat de Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta' şi Ministerul Sănătăţii.
În ceea ce-i priveşte pe adulţi, dacă înainte de introducerea pictogramelor 21% dintre ei manifestau dezgust faţă de pachetul de ţigări, după şase luni procentul acestora a crescut la 35%, iar după 12 luni aproape jumătate dintre fumători - 44% manifestă dezgust.
Începând cu data de 1 iulie 2008, pachetele de tutun comercializate în România sunt inscripţionate cu avertismente de sănătate ce conţin imagini (pictograme).
În perioada 2008 - octombrie 2009 au fost derulate în România două studii ample care evaluează impactul pictogramelor de pe pachetele de ţigări asupra populaţiei.
Ambele studii au fost derulate de Institutul de Pneumologie 'Marius Nasta' şi Totem Comunication, fiind finanţate de Ministerul Sănătăţii (Studiul privind adulţii) şi de International Development Research Centre Canada.
Studiile au fost realizate pe eşantioane reprezentative la nivel naţional de adolescenţi şi adulţi din populaţia generală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Sălaj: Jumătate din adolescenţi din judeţ au fumat cel puţin o dată Circa jumătate din adolescenţii sălăjeni au fumat cel puţin odată, se arată într-un studiu recent, realizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, în rândul a 400 de elevi cu vârste de 15 şi 16 ani.
Fumatul de la vârsta de 16 ani are consecinţe negative ireversibile Fumatul de la vârsta de 16 ani are consecinţe ireversibile, tabagismul putând apărea după numai un an, în condiţiile în care până acum se credea că acesta se poate instala doar după mai mulţi ani de fumat, relevă un studiu realizat de Universitatea din Leuven (UCL), citat de cotidianul Le Soir.
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
Fumatul accelerează îmbătrânirea feţei (studiu) Un studiu desfăşurat pe gemeni arată că mijlocul feţei şi treimea sa inferioară sunt cele mai afectate de fumat, este concluzia la care au ajuns cercetători din departamentul de chirurgie plastică a spitalului Unviersităţii din Cleveland (Ohio) pentru a studia efectele fumatului asupra îmbătrânirii feţei...
Vlad Voiculescu: O treime dintre tinerii de 15-16 ani au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, luni, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate şi să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condiţiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, adică 200.000 de copii, au...