Cele mai citite
 


Copiii de grădiniţă şi elevii suferă de afecţiuni vizuale
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii de grădiniţă şi elevii au în majoritatea cazurilor probleme vizuale, relevă un studiu al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
Pe locul doi între afecţiunile prezentate de elevi şi preşcolari sunt cele de metabolism şi nutriţie şi cele neuropsihice şi de limbaj.
Următorul loc în clasamentul afecţiunilor este ocupat de problemele locomotorii la segmentul de vârstă 7 - 19 ani şi de metabolism şi sânge la copiii între 3 şi 6 ani.
Potrivit studiului, au fost examinaţi în centre logopedice în anul şcolar 2008-2009 30.222 copii, dintre care 11.974 de şcolari şi 18.248 de preşcolari, şi au fost depistaţi 3.792, dintre care 1.434 au fost luaţi în terapie.
Potrivit centralizatorului ISMB, în Bucureşti în anul şcolar 2008-2009 au fost 17.989,3 norme didactice dintre care au fost ocupate de 12.445, 2 titulare (69,18%), 4.477,2 - suplinitori (24,89%), 659,5 - pensionari (3,6%), şi 407 cadre didactice fără studii corespunzătoare (2,26%).
În ceea ce priveşte situaţia şi promovabilitatea elevilor, în anul şcolar 2008-2009 au fost înscrişi 192.963 de elevi, au venit 1.493 de elevi din afara Bucureştiului prin transfer sau din afara ţării, au plecat 2.448. Un număr de 2.464 de elevi au rămas repetenţi în acelaşi an şcolar, 282 au abandonat, 834 au fost exmatriculaţi, iar 1.381 au prezentat alte situaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful IŞMB: Vom discuta cu directorii şcolilor, cu elevii şi părinţii problematica organizării taberelor şcolare Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că vor fi organizate întâlniri cu directorii de unităţi de învăţământ, cu elevi şi părinţi, în cadrul cărora va fi abordată problematica organizării taberelor şcolare.
Aproape 8% dintre elevi şi preşcolari încep anul şcolar în unităţi neautorizate sanitar, anunţă ministrul Funeriu Aproximativ 8% dintre elevii şi preşcolarii din România încep luni anul şcolar în unităţi de învăţământ care nu au fost autorizate din punct de vedere sanitar, reiese dintr-o situaţie prezentată, duminică, de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Alba: Peste 90% dintre preşcolari şi elevi frecventează unităţi autorizate sanitar Peste 90% din cei aproximativ 55.000 de preşcolari şi elevi din Alba vor învăţa în unităţi autorizate sanitar, la polul opus situându-se circa 3.100 de elevi care vor merge la şcoală în clădiri neautorizate de Direcţia de Sănătate Publică, situate în general în localităţi izolate din Munţii Apuseni.
Senat: Propunerea privind acordarea unui pachet alimentar pentru elevi şi preşcolari, adoptată tacit Senatul a adoptat tacit luni propunerea legislativă privind acordarea unui pachet alimentar pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, precum şi pentru preşcolari.
Caraş-Severin: Elevii învaţă să mănânce sănătos Şcoala Nr. 7 din Reşiţa a organizat marţi, o acţiune intitulată sugestiv 'Mănânc sănătos, cresc frumos!', a declarat marţi, pentru AGERPRES, Cristina Ardeleanu, institutor la această unitate de învăţământ.
Senat: Raport de respingere pentru acordarea unui pachet alimentar pentru elevi şi preşcolari Senatorii Puterii din Comisia pentru administraţie au întocmit, marţi, un raport de respingere propunerii legislative privind acordarea unui pachet alimentar pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, precum şi pentru preşcolari.