Cele mai citite
 


Vrancea: Peste 3.000 de persoane cu viroze
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 3.500 de vrânceni s-au îmbolnăvit, în ultima lună, din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii, relevă o statistică a Direcţei de Sănătate Publică (DPS) Vrancea.
Numărul celor infectaţi cu viroze de sezon a crescut de la o săptămână la alta, medicii arătând că printre motive se află scăderea temperaturii şi vremea umedă din ultimele zile.

Cei mai afectaţi de aceste îmbolnăviri au fost copiii cu vârste între 1 şi 4 ani, dar şi cei care merg la şcoală sau la grădiniţă.
'Numărul virozelor este în creştere, în schimb s-a constatat o scădere a numărului de internări, ceea ce arată ca îmbolnăvirile au fost mai puţin grave', a declarat Carmen Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea.

Pentru a preveni răspândirea virozelor de sezon, DSP a solicitat 80.000 doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii pentru începerea campaniei de vaccinare.
Vor fi vaccinaţi cu prioritate, bătrânii cu vârsta peste 65 de ani, cei cu boli cronice, veterani şi văduve de razboi, copii şi bătrâni instituţionalizaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Vrancea: 9 lei o doză de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va achiziţiona vaccinul antigripal la preţul de aproximativ 9 lei pentru fiecare doză, de la Institutul Cantacuzino Bucureşti.
Vrancea: A crescut numărul cazurilor de viroză Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de viroză a crescut în ultima săptămână, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Vrancea: Dozele de vaccin antigripal sunt pe sfârşite Peste 4.000 de persoane din Vrancea au mers la medicii de familie şi s-au vaccinat împotriva gripei, de la începutul sezonului rece.
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Vrancea: În ultima săptămână a crescut numărul cazurilor de viroze respiratorii Focşani, 27 ian /Agerpres/ - Peste o mie de persoane au fost diagnosticate, până în prezent, în judeţul Vrancea, cu viroze respiratorii, numărul cazurilor crescând cu 15% în ultima săptămână.