Cele mai citite
 


Tranzacţiile în ringul legumelor şi fructelor al BRM însumează 125 milioane lei
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tranzacţia prin care Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti a cumpărat acum două zile o gamă variată de legume în Ringul legumelor şi fructelor al Bursei Române de Mărfuri - BRM Terminal Bacău, a ridicat valoarea totală a achiziţiilor din acest ring specializat al Pieţei la disponibil la 125 milioane de lei, informează un comunicat al BRM.
În cadrul şedinţei de tranzacţionare din 19 octombrie, au fost înregistrate ordine iniţiatoare de cumpărare pentru diverse legume: ceapă, cartofi, morcovi, păstârnac, ţelină şi varză. Tranzacţiile au avut loc pe Piaţa la disponibil, în Ringul legumelor şi fructelor, iar ordinele de sens contrar de vânzare au fost înregistrate din partea societăţilor Selgros Cash&Carry SRL şi TCE 3 Brazi SRL.

În urma licitaţiei cu strigare care s-a desfăşurat în ringul bursier, pentru toate tipurile de legume, s-au obţinut scăderi semnificative ale preţurilor de adjudecare. De pildă, la cartofi, preţul de pornire a fost de 0,75 lei/kg, iar cel de adjudecare - 0,6 lei/kg. Ceapa a scăzut de la 0,79 lei/kg la 0,71 lei/kg, iar varza a fost cumpărată cu 0,62 lei/kg în loc de 0,69 lei/kg.

În aceste condiţii, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, care a apelat la soluţia de aprovizionare integrată prin BRM, şi-a asigurat necesarul de consum pentru următoarele şapte luni.
Pe lângă importante economii la buget, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti a obţinut condiţii optime de livrare (5 zile de la data semnării contractului) din partea câştigătorului licitaţiei, societatea Selgros Cash&Carry SRL.

De la prima tranzacţie organizată în Ringul legumelor şi fructelor al BRM în luna octombrie 2006 şi până în prezent, au fost înregistrate 137 tranzacţii, însumând o valoare totală de tranzacţionare de aproximativ 125 milioane lei, printre clienţi numărându-se spitale, centre şcolare, penitenciare, unităţi pentru protecţia copilului din judeţele Neamţ, Bacău, Suceava, Cluj, Timiş, Covasna şi Argeş.

Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în 1992. În anul 2007, BRM a emis în premieră pentru piaţa românească primele cotaţii la produse petroliere. În prezent, BRM este cel mai important consultant în domeniul achiziţiilor publice de produse, servicii şi lucrări pentru orice tip de autoritate contractantă. Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială care numără 35 terminale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bursa Română de Mărfuri va acţiona în instanţă ANRMAP dacă nu permite tranzacţionarea medicamentelor la bursă Bursa Română de Mărfuri va acţiona în instanţă ANRMAP în eventualitatea în care răspunsul instituţiei la solicitarea de a organiza o piaţă bursieră a medicamentelor este negativ, a declarat preşedintele director general al BRM, Gabriel Purice, la o prezentare a evoluţiilor bursiere.
Medicamente de aproape 68.600 lei, achiziţionate prin intermediul BRM Bursa Română de Mărfuri (BRM) a organizat o nouă tranzacţie cu medicamente pe Piaţa la disponibil în ringul specializat, valoarea totală a achiziţiei de medicamente cifrându-se la aproximativ 68.600 de lei, informează marţi BRM.
Bursa de Fericire a fost deschisă joi seară de viceguvernatorul Bogdan Olteanu la sediul BNR Bursa de Fericire, platforma on-line de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie din spitalele româneşti, a fost deschisă oficial joi seară de viceguvernatorul Bogdan Olteanu în cadrul unui eveniment care a avut loc la Sala de Marmură a Băncii Naţionale a României.
Bursa a deschis şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a deschis miercuri şedinţa de tranzacţionare în creştere, indicele general al pieţei BET-C consemnând o apreciere de 0,25%, în primele 20 de minute de la debutul tranzacţiilor, în timp ce acţiunile Transgaz erau suspendate de la tranzacţionare.
Ceai, fructe şi legume indicate pentru scăderea în greutate Mulţi profită de vacanţa şi concediul estivale pentru a face sport şi a pierde kilogramele în plus. Pentru a accentua beneficiile acestor eforturi se recomandă consumul anumitor fructe şi legume, fără a uita ceaiul. Dintre ele, le-pays.fr a selectat zece.
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...