Cele mai citite
 


Constanţa: Zeci de copii intoxicaţi la grădiniţă cu mâncare contaminată cu fecale
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 55 de copii şi trei adulţi cu toxiinfecţie alimentară, de la două grădiniţe cu orar prelungit din Medgidia, s-au îmbolnăvit din cauza mâncării consumate, care era contaminată cu fecale, arată primele rezultate de laborator făcute publice, miercuri, de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în probele de alimente recoltate din grădiniţe 'se confirmă o încărcătură mare cu Escherichia coli' atât în mămăliguţa cu brânză proaspătă şi smântână, cât şi în pastele cu brânză de oaie, unt şi zahăr, 'fapt care denotă o contaminare fecală'.

'Dintre cazurile internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa s-au confirmat patru coproculturi pozitive, din care două cu Shigella sonne S. Dintre cazurile nespitalizate, care s-au aflat în supravegherea medicului de familie din Medgidia, s-au confirmat nouă cazuri de Shigella sonne S la opt copii şi un adult, cadru didactic care a consumat din alimentele incriminate', reiese dintr-un comunicat al DJSP.

Conform acestuia, investigaţiile sunt în curs de derulare, recoltându-se noi probe de la personalul celor două grădiniţe, precum şi de la unităţile de producţie şi de distribuţie a alimentelor.

'Cazurile de toxiinfecţie alimentară sunt cazuri de dizenterie determinate probabil prin contaminarea fecală a alimentelor, undeva pe circuitul acestora. Investigaţia epidemiologică urmăreşte identificarea sursei de infecţie, bacilul dizenteric fiind un germene de origine umană', a menţionat conducerea DJSP.
Numărul copiilor de la două grădiniţe cu orar prelungit din Medgidia, care au început să se simtă rău, la sfârşitul săptămânii trecute, a ajuns, luni, la 55, iar 12 dintre ei au fost spitalizaţi. Şi trei adulţi s-au îmbolnăvit, unul dintre ei fiind internat în spital.

Activitatea cele două grădiniţe din Medgidia, unde sunt înscrişi circa 300 de copii, a fost sistată pe perioada efectuării investigaţiei epidemiologice, pentru a se limita extinderea focarelor de toxiinfecţie alimentară la ceilalţi copii din colectivitate.
La unităţile de învăţământ lucrează trei bucătari, 11 îngrijitori şi un total de 22 de cadre didactice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Toxiinfecţie alimentară confirmată în 68 de cazuri, la două grădiniţe din Medgidia Analizele de laborator au confirmat toxinfecţia alimentară a 54 de copii şi 14 adulţi de la două grădiniţe din Medgidia, au informat reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa.
Suceava: Escherichia coli, depistată în mâncarea turiştilor din Mureş care au suferit toxiinfecţii alimentare Unitatea de cazare şi firma care a livrat mâncare turiştilor din Mureş care s-au prezentat pe 19 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară au fost amendate cu 1.300 lei, respectiv 2.000 lei.
Constanţa: 14 copii de la Sanatoriul Techirghiol, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară Un număr de 14 copii de la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol au început să se simtă rău, sâmbătă dimineaţă, şi se presupune că ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară.
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
Există riscul apariţiei unor focare de dizenterie ca urmare a crizelor umanitare şi a rezistenţei la antibiotice (studiu) Bacteria Shigella, aflată la originea epidemiilor de dizenterie care au făcut ravagii în Europa secolelor XVIII-lea şi al XIX-lea, circulă în continuare în regiunile tropicale, existând riscul apariţiei de focare ca urmare a crizelor umanitare şi a rezistenţei la antibiotice, a anunţat Institutul Pasteur...
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.