Cele mai citite
 


Bihor: Congres internaţional de stomatologie la Facultatea de Medicină din Oradea
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) din cadrul Universităţii din Oradea organizează, în perioada 22 - 25 octombrie, Congresul Internaţional intitulat 'Noi concepte în odontostomatologia europeană', cu această ocazie având loc şi inaugurarea oficială a Clinicii de Medicină Dentară din cadrul FMF.
Potrivit decanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, prof. univ.dr. Gheorghe Bumbu, deschiderea oficială a congresului va avea loc joi, 22 octombrie, la Băile Felix, în prezenţa a doi invitaţi de onoare, respectiv secretarul de stat Cristian Anton Irimie şi subsecretarul de stat Raed Arafat, din cadrul Ministerului Sănătăţii.
Congresul va reuni personalităţi marcante din domeniul medical românesc şi din străinătate, care vor participa la sesiunile de comunicări ştiinţifice şi postere, cu cele mai noi informaţii privind stomatologia la nivel naţional şi european.

Pe parcursul celor patru zile, sesiunea de lucrări va cuprinde prezentarea de comunicări ştiinţifice aparţinând unor profesori de prestigiu din ţară, recunoscuţi specialişti în domeniu precum prof. univ.dr. Alexandru Bucur, şeful Catedrei de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Facultatea de Medicină Dentară a UMF 'Carol Davila' Bucureşti, general-maior prof. Augustin Mihai, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, prof.univ.dr. Corneliu Amariei, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii 'Ovidius' din Constanţa, prof. univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' Iaşi, prof. univ.dr. Mircea Suciu, decanul Facultăţii de Medicin 59; Dentară Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Printre invitaţii din străinătate se află prof.dr. Hegedus Csaba, decanul Facultăţii de Medicină Dentară Universitatea din Debreţin, prof. dr. Oliviero Gorrieri, preşedinte IAPNOR (International Academy of Posture and Neuromuscolar Occlusion Research) Italia şi alţii.
Deschiderea Clinicii de Medicină Dentară din cadrul FMF va avea loc vineri, 23 octombrie, în prezenţa comunităţii academice, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi oficialităţi ale administraţiei publice locale şi judeţene.

Noua clinică va funcţiona la parterul facultăţii, unde au fost amenajate săli de lucrări practice structurate pe cinci departamente - două de protetică dentară, două de odontologie şi o sală de demonstraţii. Dotările constau din 34 de unităţi dentare de ultimă generaţie, săli de sterilizare şi radiologie. Lucrările de amenajare au fost demarate la începutul lunii august şi au durat două luni.
Clinica studenţească va oferi şi servicii medicale stomatologice pentru cetăţenii cu venituri modeste, fiind singurul centru cu program permanent din oraş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Clinică de medicină dentară, inaugurată la FMF Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, a inaugurat vineri, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie şi rectorul Cornel Antal, Clinica de Medicină Dentară, un departament nou al specializării de stomatologie, echipat cu aparatură...
Bihor: Congres internaţional de Farmacologie, la Oradea Cercetarea farmacologică este extrem de importantă, este de părere conf. dr. Ioan Magyar, preşedintele comitetului orădean de organizare a celui de-al XI-lea Congres Internaţional de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică.
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Facultatea de Medicină Oradea Peste 200 de medici stomatologi din Oradea şi din marile centre universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, participă, în perioada 24-27 februarie, la Facultatea de Medicină din Oradea, la Congresul Naţional de Endodonţie, organizat pentru prima dată în Bihor de Asociaţia Medicilor Dentişti din...
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...
Bihor: Primul Congres internaţional de medicină transfuzională, la Oradea Oradea este gazda primului Congres Internaţional 'Medicină Transfuzională', timp de patru zile, până duminică, manifestare ştiinţifică de înaltă ţinută profesională la care participă numeroşi specialişti din ţară şi străinătate, a informat vineri conf. univ. Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzie...
Bihor: Tratamente dentare pentru copii şi persoane defavorizate, la clinica de stomatologie a FMF Oradea Persoanele defavorizate, copiii cu sindrom Down şi cei cu autism din Oradea vor beneficia, în curând, de consultaţii şi tratamente dentare gratuite, subvenţionate de primărie, printr-un parteneriat între Primăria Oradea şi Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF), specializarea Medicină dentară, din...