Cele mai citite
 


La nivel mondial, unul din cinci copii nu beneficiază de vaccinare corespunzătoare
joi, 22 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile responsabile cu sănătatea la nivel global au anunţat că s-a atins un nivel record de 106 milioane de copii care au fost vaccinaţi pe parcursul anului trecut împotriva bolilor care pun în pericol viaţa, dar în continuare aproape o cincime din copiii din întreaga lume nu sunt protejaţi corespunzător în acest sens, transmite, miercuri, Associated Press.
Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF-ului şi Băncii Mondiale, dat publicităţii miercuri, relevă că pentru a finaliza procesul de vaccinare din primul an de viaţă la copiii din ţările cele mai sărace ar fi necesar încă un miliard de dolari pe an.

Majoritatea copiilor care continuă să nu beneficieze de protecţia asigurată prin vaccinare trăiesc în Asia şi Africa.

Raportul susţine că vaccinarea minorilor este o investiţie bună, deoarece previne moartea a 2,5 milioane de copii în fiecare an. Dacă 90 la sută din copiii din întreaga lume, cu vârsta sub cinci ani, ar fi vaccinaţi într-un mod asemănător procesului din ţările dezvoltate, încă două milioane de morţi anuale ar putea fi prevenite, până în 2015.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAE: OMS recomandă vaccinarea celor care călătoresc în anumite state din Africa şi Asia Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, informează un comunicat...
Scădere puternică a mortalităţii infantile în lume (UNICEF) Mortalitatea infantilă a scăzut cu aproape jumătate în lume în ultimele decenii, dar se concentrează acum în Africa Subsahariană şi în Asia de Sud, potrivit unui raport al UNICEF, relatează joi AFP.
Râurile din Asia, America Latină şi Africa sunt din ce în ce mai poluate (raport UNEP) Râurile din Asia, America Latină şi Africa sunt din ce în ce mai poluate ameninţând direct sănătatea a peste 300 de milioane de persoane şi indirect producţia alimentară în numeroase state, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite publicat marţi şi citat de AFP.
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Poliomielită: Vaccinarea a peste 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite /UNICEF/ şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au anunţat luni că au început o campanie de vaccinare a 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu împotriva poliomielitei, după descoperirea a 17 cazuri în Siria, relatează AFP.