Cele mai citite
 


Comunicat de presă Ministerul Sănătăţii
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

România înregistrează primele două cazuri de gripă A/H1N1 cu transmitere locală comunitară

Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a anunţat că au fost depistate, aseară, primele cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 la persoane care nu au călătorit într-o zonă afectată, deci nu au context epidemiologic identificat.
Este vorba despre o fată de 9 ani, elevă într-o şcoală din Bucureşti şi de o alta în vârstă de 15 ani, din Iaşi. În ambele cazuri, autorităţile sanitare au decis suspendarea, pentru o săptămână, a cursurilor din clasele în care învaţă elevele. De asemenea, în cursul acestei zile, va începe triajul epidemiologic pentru identificarea altor posibile cazuri.
În prezent, cele două fete se află izolate la domiciliu, unde li se administrează medicaţia anitivirală.
'Din acest moment, ne aşteptăm şi la alte cazuri cu transmitere locală, fără context epidemiologic identificat. Numărul acestora va depinde foarte mult de modul în care populaţia va respecta recomandările noastre şi va înţelege că aceste reglementări sunt făcute să protejeze atât persoana bolnavă, cât şi persoanele din jur. Este, în opinia mea, cea mai importantă responsabilitate civică cu care ne confruntăm în ultimii ani', a declarat profesor doctor Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii atrage atenţia cadrelor didactice asupra obligaţiei de a realize, zilnic, la prima oră de curs, triajul epidemiologic şi de a prezenta metodele de prevenţie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii : Încă şase cazuri de gripă nouă în ţară În ultimele 24 ore au fost înregistrate şase cazuri noi de gripă AH1N1 în trei judeţe ale ţării - Bacău, Cluj şi Mureş, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
MS: Încă 29 de cazuri de gripă nouă în ţară Încă 29 cazuri noi de gripă AH1N1 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis sâmbătă.
MS: Încă 13 cazuri de gripă nouă în ţară Bucureşti, 30 ian /Agerpres/ - Încă 13 cazuri noi de gripă AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: 81 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi două decese Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 27.
Ministerul Sănătăţii: 98 de cazuri noi de gripă A/H1N1 în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore au fost confirmate 98 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor confirmate în România până la data de 14 noiembrie, la ora 12.00, fiind de 1.256, informează Ministerul Sănătăţii.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.