Cele mai citite
 


Iaşi: Intoxicaţi cu monoxid de carbon
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 65 de ani a murit, miercuri noaptea, intoxicată cu monoxid de carbon, iar soţul acesteia, de 71 de ani, a fost dus în comă la spital, din cauza unei sobe vechi ce avea hornul înfundat cu recipiente de plastic şi bucăţi de carton.
Nepotul celor doi, Vasile Morăraşu, susţine că tragedia s-a întâmplat la scurt timp după ce bătrânii au făcut focul într-o sobă ce funcţionează pe bază de gaz metan, însă au acoperit hornul crezând că astfel căldura nu se va risipi peste noapte.

'Obişnuia să acopere coşul cu sticle sau cu cartoane, ca să nu se piardă căldura. Lucrez la o firmă care montează centrale de apartament şi l-am avertizat de mai multe ori că este periculos ceea ce face. Nu era prima oară când făcea aşa ceva', a declarat Vasile Morăraşu.

Potrivit acestuia, cei doi au fost găsiţi de fiica sa, în vârstă de 12 ani.

Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă acestea s-au dovedit a fi inutile în cazul femeii.

Cea de-a doua victimă, soţul femeii, a fost intubat şi adus în stare foarte gravă la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon.

Cătălin Diaconu, medic de gardă la Spitalul Universitar, susţine că starea pacientului este gravă, şansele acestuia de supravieţuire fiind minime.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Angajat al Institutului 'Petru Poni' - la spital în urma unui incendiu la unul dintre laboratoare Un bărbat a fost dus miercuri la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după ce a suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon în timpul unui incendiu izbucnit în unul dintre laboratoarele Institutului de Chimie Macromoleculară "Petru Poni".
Un nou institut oncologic la Iaşi Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că Executivul a aprobat înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi.
Sibiu: 14 muncitoare intoxicate cu monoxid de carbon Un număr de 14 muncitoare de la fabrica de încălţăminte Real Sport din municipiul Mediaş au fost transportate de urgenţă, luni, la Spitalul Municipal din localitate, fiind diagnosticate cu intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon, a precizat pentru AGERPRES Diana Lazăr, purtător de cuvânt a ISU Sibiu...
Olt: Zeci de cazuri de intoxicaţi cu monoxid de carbon La Spitalul Judeţean de Urgenţe din Slatina s-au prezentat în ultimele 48 de ore un număr record de pacienţi intoxicaţi cu monoxid de carbon de la sobele pentru încălzirea locuinţelor, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Cristina Tihan.
Cluj: 11 membri ai unei familii, intoxicaţi cu monoxid de carbon Membrii unei familii de 11 persoane, dintre care 9 copii, au fost internaţi în noaptea de miercuri spre joi în spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
E.ON România: 10 persoane din 3 judeţe au suferit intoxicaţii cu monoxid de carbon, în primele 10 zile din 2015 Zece persoane din judeţele Mureş, Hunedoara şi Maramureş au suferit intoxicaţii severe cu monoxid de carbon, în primele zece zile din acest an, potrivit unui comunicat al E.ON România, remis vineri AGERPRES.