Cele mai citite
 


Gripa H1N1: omologarea unui vaccin în Canada
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Guvernul canadian a anunţat miercuri omologarea unui vaccin împotriva gripei H1N1, ultima etapă înaintea lansării, în câteva zile, a unei unei campanii de vaccinare în toată ţara, informează AFP.

'Acest anunţ constituie o etapă crucială a eforturilor noastre de luptă împotriva virusului gripei pandemice H1N1', a declarat presei ministrul federal al sănătăţii, Leona Aglukkaq.

Vaccinul aprobat, care conţine un adjuvant, se numeşte Arepanrix, fabricat de filiala canadiană a grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline. Adjuvantul vaccinului conţine apă, ulei natural şi vitamina E şi are ca obiectiv stimularea reacţiei imunitare la persoanele vaccinate.

'Datorită unei planificări minuţioase, dispunem acum de un vaccin sigur şi eficace', care a fost 'distribuit în provincii şi teritorii' şi 'va fi administrat în câteva zile', a adăugat ministrul canadian. 'Îi invit pe toţi canadienii să se vaccineze deoarece este vorba de o modalitate mai bună de a ne proteja sănătatea noastră şi a celor apropiaţi', a subliniat oficialul canadian.

Gripa porcină a cauzat moartea a 83 de persoane în Canada din primăvara trecută şi spitalizarea a peste 1.500 de persoane.

Responsabili din domeniul sănătăţii au indicat faptul că omologarea vaccinului în Canada s-a făcut prin teste clinice care se efectuează pretutindeni în lume.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Canada cumpără din Australia vaccinuri pentru femeile însărcinate Guvernul canadian a anunţat luni cumpărarea de urgenţă din Australia a 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), destinate în mod special femeilor însărcinate a căror vaccinare va începe de săptămâna viitoare, informează AFP.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Gripa porcină transmisă de om la curcani, în Canada Autorităţile sanitare ale provinciei canadiene Ontario /est/ au anunţat marţi că o crescătorie de curcani a fost contaminată cu virusul gripei H1N1, după toate aparenţele de la om, dar au minimalizat orice pericol pentru populaţie.