Cele mai citite
 


Taxe mai mari pentru studenţii care nu dau concurs de admitere la medicină
luni, 19 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Reuniunea rectorilor din cele şase universităţi de medicină şi farmacie din ţară, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a luat în discuţie şi problema taxelor de studii pentru studenţii care provin din ţări din spaţiul european şi din afara acestuia. (Sursa: Agerpres)

"S-a discutat, totodată, despre lipsa discriminării pentru studenţii din spaţiul european care dau admitere pe locuri bugetate şi care ar trebui să fie bursierii statului la fel ca şi studenţii români", a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Pentru studenţii care nu reuşesc la examen pe locurile bugetare sau pentru cei care nu dau concurs, dar vor să studieze în România, taxele vor fi mărite, prin hotărâre de guvern, de la 360 dolari, în prezent, la 500 de euro.
În opinia prof. dr. Florian Popa, creşterea este justificată având în vedere că în ţările vecine aceste taxe sunt mult mai mari.
El a făcut referire şi la necesitatea controlului actelor, documentelor, celor care vor să studieze în România.
În cadrul aceleiaşi reuniuni s-au discutat şi despre constituirea Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România.
Diplomele false eliberate de către persoane din universităţile de medicină şi farmacie a fost o altă problemă dezbătută la întâlnire. Aceasta a fost abordată pe baza unui raport privind relatările din presa scrisă din perioada 1997-2008.
Poziţia rectorilor a fost aceea că, pe de o parte, este necesară luarea unor măsuri ferme împotriva celor care au contribuit la această situaţie, care să meargă până la excluderea din învăţământ, a spus rectorul UMF Bucureşti. El a menţionat şi necesitatea întăririi posibilităţii de control a celor care vin din străinătate de către un organism specializat al Ministerului Educaţiei, care să avizeze actele celor care vin la studii.
Rectorii au mai evidenţiat faptul că nu trebuie culpabilizate universităţile pentru că frauda nu este colectivă, ci aparţine unor grupuri mici de persoane.
Dezbaterea a vizat mai ales cauzele de la universităţile de medicină dentară de la Iaşi, Arad şi Oradea, a spus Florian Popa.
La întâlnirea rectorilor a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a dorit să cunoască problemele din învăţământul medical.
Cu acelaşi prilej, s-a convenit ca următoarea întâlnire a rectorilor din cele şase universităţi să aibă loc pe 6 februarie 2009, ora 11,00, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, în sala Senatului. AGERPRES/(Cornelia Stanciu, Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Aproximativ 2000 de locuri la UMF Gr. T. Popa, în anul universitar 2016-2017 Aproximativ 2000 de locuri sunt scoase la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi pentru anul universitar 2016-2017, examenele fiind de tip grilă.
Timiş: Congresul de Medicină Dentară, din cadrul "Zilelor Stomatologice Bănăţene" discută depre problemele stomatologilor Cea de-a XXI-a ediţie a "Zilelor Stomatologice Bănăţene" (19-21 mai) care include şi Congresul de Medicină Dentară a început, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Victor Babeş" din Timişoara, bucurându-se de o largă participare internaţională din Macedonia, SUA, Ungaria şi Italia, iar...
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).
La UMF 'Carol Davila' corectarea tezelor la admitere se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor Corectarea tezelor la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti se va face anul acesta, pentru prima dată, în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnătură.
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va scoate la concurs în luna iulie 1.420 de locuri Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va organiza concurs de admitere pentru toate facultăţile pe 22 iulie pentru un număr de 1.420 de locuri, dintre acestea 950 finanţate de la buget şi 470 de locuri cu taxă.