Cele mai citite
 


Bihor: Facultatea de medicină Oradea înfrăţită cu Academia IAPNOR, Italia
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea s-a înfrăţit, joi, în deschiderea congresului internaţional de stomatologie, cu Academia de ştiinţe medicale IAPNOR din Italia, cu sediul în oraşul Ancona, cea mai veche asociaţie de cercetare medicală din Peninsulă.
Decanul FMF Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu şi prof. dr. Oliviero Gorrieri, preşedintele IAPNOR (International Academy of Posture and Neuromuscolar Occlusion Research) Italia au schimbat, cu acest prilej, două plăci gravate din argint.
''Viitorul nostru comun arată foarte bine pentru că, în primul rând, ne bazăm pe o prietenie îndelungată, avem mulţi studenţi aici, la Oradea, iar relaţiile noastre de colaborare, acum înfrăţite, se pot dezvolta fructuos pe domenii de cercetare comună'', a declarat, pentru AGERPRES, Oliviero Gorrieri, preşedintele IAPNOR Italia.
Primul obiectiv preconizat de oaspetele italian s-a referit la o colaborare într-un proiect comun finanţat din fonduri comunitare speciale alocate cercetării ştiinţifice europene. Proiectul se va orienta spre un domeniu de vârf al stomatologiei, anume biotehnologiile şi implantologia dentară.
Consulul onorific al României la Ancona, George Teseleanu a transmis mesajul de apreciere şi succes şi saluturile guvernatorului regiunii Marche, din Italia, a primarului oraşului Ancona şi a preşedintelui provinciei. Autorităţile din Italia şi-au manifestat dorinţa de a fi fost prezente la Oradea şi au transmis o invitaţie la Ancona pentru anul viitor, la o altă conferinţă de anvergură.
IAPNOR este o academie de ştiinţe, care cuprinde toate sectoarele medicinii, o asociaţie de cercetare ştiinţifică, cu peste 600 de membri, medici, fondată în 1973, care colaborează cu mai multe universităţi din Italia şi străinătate şi a organizat peste 170 de congrese naţionale şi internaţionale.
Relaţiile de prietenie şi colaborare specială stabilite şi întreţinute de dr. Bumbu de-a lungul anilor cu academia italiană stau la baza acestei înfrăţiri, de bun augur în complexul proces de reabilitare şi modernizare a facultăţii orădene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Studenţi medicinişti premiaţi pentru proiectele lor de cercetare şi implicare în viaţa medicală Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din Oradea a premiat luni 120 de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, români şi străini, într-o gală festivă pentru a le mulţumi celor care prin activitate extracurriculară au susţinut dezvoltarea conceptului medical ştiinţific...
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Bihor: Tratamente dentare pentru copii şi persoane defavorizate, la clinica de stomatologie a FMF Oradea Persoanele defavorizate, copiii cu sindrom Down şi cei cu autism din Oradea vor beneficia, în curând, de consultaţii şi tratamente dentare gratuite, subvenţionate de primărie, printr-un parteneriat între Primăria Oradea şi Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF), specializarea Medicină dentară, din...
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: Campanie de testare medicală pentru persoane cu dizabilităţi Aproximativ 120 de copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale din judeţul Bihor au fost cuprinşi într-o acţiune de testare medicală organizată, în zilele de 29 şi 30 aprilie, de Special Olympics România, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea şi Centrul de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă...
Bihor: Biobază inaugurată la Facultatea de Medicină Oradea Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) a Universităţii Oradea a inaugurat joi Biobaza Centrului de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă (CCMIP), care va deservi trei instituţii universitare - Facultatea de Medicină, Facultatea de Protecţia Mediului şi Facultatea de Ştiinţe.