Cele mai citite
 


Iaşi: Cazul nou de gripă cu A/H1N1 - la Liceul Tehnic 'Gh. Asachi'
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Fata în vârstă de 15 ani diagnosticată cu noul virus gripal A/H1N1 este elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnic 'Gheorghe Asachi' din Iaşi.

Ea este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' iar celor 28 de colegi de clasă li s-au prelevat probe care au fost trimise la Bucureşti, pentru a se stabili dacă vreunul dintre ei este infectat cu noul virus gripal.
Prof. dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase, susţine că fata a declarat că nu a fost plecată din ţară şi nici nu a intrat în contact cu cineva care a venit recent în ţară.
În urma depistării acestui caz, cursurile la clasa în care învaţă fata au fost suspendate timp de o săptămână, urmând ca, în funcţie de rezultatele celor 28 de probe trimise la Bucureşti, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică să decidă dacă va fi instituită sau nu carantina în şcoală.
La începutul acestei luni, 18 studenţi din Spania, Italia, România şi Portugalia cazaţi în Căminul de Schimburi Internaţionale Gaudeamus, sosiţi la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi prin intermediul unor schimburi internaţionale, au ajuns la spital după ce au fost diagnosticaţi cu virusul A/H1N1.
Ministerul Sănătăţii a informat joi că două îmbolnăviri cu gripă nouă au fost depistate la eleve de la şcoli din Bucureşti şi Iaşi, fiind vorba, se pare, de primele cazuri de gripă cu virusul A/H1N1 cu transmitere locală comunitară.
În ceea ce priveşte cazul din Capitală, este vorba despre o fetiţă de nouă ani, elevă la Şcoala nr. 146, unde, de asemenea, au fost suspendate pentru o săptămână cursurile clasei în care învaţă aceasta.
MS a mai precizat că în cursul zilei de joi începe triajul epidemiologic pentru identificarea altor posibile cazuri.
Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a anunţat că au fost depistate, miercuri seara, primele cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 la persoane care nu au călătorit într-o zonă afectată, deci nu au context epidemiologic identificat.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Încă trei elevi şi două studente au noul virus gripal Trei elevi de clasa a cincea şi două studente din Iaşi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticaţi cu noul virus gripal AH1N1.
Iaşi: Externarea unora dintre copiii diagnosticaţi cu noul virus gripal Părinţii mai multor elevi de la şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', după ce au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, au cerut conducerii spitalului să-şi externeze copiii, pentru ca aceştia să fie trataţi la domiciliu.
Neamţ: Caz de gripă AH1N1 confirmat pentru o femeie din municipiul Roman Medicii epidemiologi ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ au confirmat, vineri, pentru AGERPRES, apariţia primului caz de gripă AH1N1 în judeţ.
Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.
Iaşi: Conducere nouă la Spitalul de Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi are, începând de vineri, un nou manager, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi, acesta fiind medicul Mihnea Hurmuzache.
Vaslui: Caz nou de gripă AH1N1 Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat, luni, de autorităţile sanitare vasluiene.