Cele mai citite
 


Bihor: Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a deschis joi, alături de comandantul Şcolii Naţionale de Specializare în domeniul sanitar al Armatei Franceze, general dr. Henri Julien, lucrările primei Conferinţe Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2009', care are loc, în aceste zile, la Băile Felix.
'În România, datorită sprijinului primit din toate părţile, am ajuns să pornim o acţiune amplă, să reglementăm sistemul medicinii de urgenţă printr-o lege clară. Este un sistem integrat care dorim să funcţioneze fără ca interesele să strice acest lucru. Mă bucur că această conferinţă se ţine la Oradea, locul în care în 1993 s-a avut curajul înfiinţării unui nou centru SMURD cu toate că din toate părţile erau presiuni să nu se înfiinţeze', a declarat dr. Raed Arafat, alături de şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Bocea.

Aproape 500 de medici, pompieri, studenţi, salvamontişti care au ca domeniu de activitate salvarea în situaţii de urgenţă participă la lucrările teoretice şi practice ale conferinţei.

Scopul acestei conferinţe este să încurajeze practica modernă şi eficientă a medicinii de urgenţă în România, dar şi să se constituie într-o scenă de prezentare a experienţelor şi a schimbului de informaţii. Ea se adresează în mod particular situaţiilor speciale de salvare prin prisma celor mai importante elemente care le caracterizează: de la situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri şi protocoale moderne, practica anesteziei în departamentul de urgenţă, până la managementul accidentelor în diverse situaţii speciale.

Participanţii vor putea asista şi la simpozioane şi cursuri pe teme de interes, prezentări ale companiilor din domeniu, expoziţie de instrumentar, aparatură, produse utilizate în domeniul situaţiilor speciale şi alte activităţi interesante.

De asemenea are loc şi o întâlnire româno-ungară ce face parte din cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră a Programului de instruire şi dezvoltare a abilităţilor pentru salvatori, finanţat prin programul PHARE CBC şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2009', acreditată de Colegiul Medicilor din România, este organizată de asociaţia SARTISS (Search And Rescue Team In Special Situations), în parteneriat cu Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana' Bihor, Universitatea din Oradea - Facultatea de Medicină şi Farmacie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România, Fundaţia pentru SMURD, Consiliul Naţional Român de Resuscitare şi Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Dr. Raed Arafat: Comunicarea cu presa trebuie să fie transparentă, permanentă, bazată pe încredere reciprocă Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a apreciat joi, la Băile Felix, primul curs "făcut în masă" pentru purtătorii de cuvânt din toate inspectoratele de urgenţă din ţară susţinut de specialistul BBC Ian Cameron, considerând că în relaţia cu presa comunicarea trebuie să fie...
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Subsecretarul de stat în MS dr. Raed Arafat: Planul roşu, funcţional în câteva zile 'Planul roşu' de intervenţii în situaţii de accidente colective va deveni funcţional în cel mult două săptămâni.