Cele mai citite
 


Conducerea MS a revocat 21 de manageri de spitale şi 14 de DSP-uri
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis revocarea din funcţie a 21 de manageri de spitale şi 14 directori coordonatori ai Direcţiilor de Sănătate Publică din întreaga ţară.
Activitatea managerială a directorilor coordonatori ai Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti a fost evaluată de o comisie, constituită prin ordin de ministru, la începutul lunii octombrie.

În urma controlului au fost revocaţi din funcţie, în condiţiile legii, directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Suceava, Tulcea, Vrancea. Aceştia au fost înlocuiţi de directori coordonatori interimari, până la ocuparea posturilor prin concurs.

În ceea ce priveşte înlocuirea celor 21 de manageri din spitale, Ministerul Sănătăţii precizează că toţi ocupau temporar funcţiile, fiind interimari.

Decizia Ministerului Sănătăţii respectă litera legii şi nu are nicio legătură cu situaţia politică, aşa cum s-a speculat în diferite medii, a subliniat conducerea MS.

Unii dintre cei înlocuiţi nu respectau reglementările ordonanţei 69/2009, care prevede că managerii spitalelor clinice trebuie să fie cadre medicale, iar în alte cazuri a fost vorba despre persoane repuse în funcţie după ce au fost eliberate abuziv. Pentru cea mai mare parte dintre manageri există sesizări atât din partea sindicatelor, cât şi din partea personalului medical, conform cărora programul de management prezentat la numirea în funcţie nu a fost respectat.

Ministerul Sănătăţii menţionează că oricare dintre noii manageri numiţi în funcţie vor fi la rândul lor înlocuiţi în cazul în care nu vor avea performanţe, nu îşi vor respecta pacienţii şi personalul medical cu care lucrează.

În municipiul Bucureşti au fost fost înlocuiţi 5 manageri interimari, respectiv cei de la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, de la Spitalul 'Sfântul Luca', de la Spitalul 'Alexandru Obregia', de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Budimex şi de la Spitalul 'Sfântul Ioan', doi dintre aceştia nerespectând prevederile ordonanţei 69/2009 şi anume nu erau medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel Ministerul Sănătăţii îşi susţine toate punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcţie a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, şi consideră că decizia de a schimba managementul institutului a fost...
Cioloş despre Arafat: Nu mă gândesc la o demitere sau o numire; am avut mereu discuţii foarte civilizate Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că nu se gândeşte acum la o demitere a secretarului de stat în MAI Raed Arafat şi că vrea de fapt ca sistemul de urgenţă să funcţioneze mai bine.
Cioloş,despre o eventuală demitere a ministrului Sănătăţii: Sunt situaţii în care pot să schimb un om şi tot nu ameliorează lucrurile Bruxelles, 16 feb - Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că o eventuală demitere a ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, pentru felul în care a gestionat situaţia bebeluşilor internaţi la Spitalul Marie Curie nu ar ameliora lucrurile...
MS: Discuţii cu manageri de spitale privind proiectul legii Sănătăţii La Ministerul Sănătăţii au continuat joi întâlnirile pe tema proiectului legii Sănătăţii, la discuţii venind şi manageri de spitale, care au declarat, în cea mai mare parte, că legea este bine-venită, necesară, dar comportă şi îmbunătăţiri.
Ministerul Sănătăţii întrerupe concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să nu se mai desfăşoare niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de spital, fiind în lucru modificări ale contractelor de management astfel încât să conţină criterii clare de performanţă pentru evaluarea activităţii, a anunţat purtătorul de cuvânt...
Hunedoara: Demisie şi demitere în conducerea spitalului din Vulcan Managerul Spitalului Municipal din Vulcan, Mariana Mateescu, şi-a prezentat demisia din funcţie, iar directorul economic a fost demis de consilierii locali din cauza datoriilor pe care unitatea sanitară le-a acumulat în timp, valoarea facturilor restante totalizând 1,1 milioane lei.