Cele mai citite
 


Examenul de admitere la medicină şi farmacie, în aceeaşi zi
luni, 19 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Admiterea la facultăţile de medicină şi farmacie va avea loc în aceeaşi zi. (Sursa: Agerpres)

 

În cadrul întâlnirii rectorilor din cele şase universităţi de medicină şi farmacie desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Cluj-Napoca s-a stabilit ca admitere la aceste facultăţi să aibă loc în aceeaşi zi, respectiv 22 iulie 2009, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.
O altă problemă abordată a avut în vedere şi solicitarea ca în Legea învăţământului să fie inclus un capitol special pentru învăţământul privat.

Pregătirea rezidenţilor a constituit un alt punct de discuţie, aceştia fiind cuprinşi conform actelor normative existente într-un ciclu de învăţământ. A fost dezbătută şi problema examenului de rezidenţiat, precum şi aspecte privind reînfiinţarea spitalelor universitare în centrele universitare din România. AGERPRES/(Cornelia Stanciu, Roberto Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
AUMFR: Examenul de admitere la medicină va avea loc în 21 iulie Membrii Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) au decis, ca miercuri, 21 iulie 2010, să fie data unică a concursului de admitere, pentru universităţile membre ale asociaţiei.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Cluj: Începe examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca începe miercuri, cea mai mare concurenţă, de 7,3 candidaţi pe un loc, fiind la Facultatea de Tehnică Dentară, cu 219 înscrişi pe 30 de locuri
Cluj: 39 de locuri disponibile la sesiunea de admitere din septembrie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca scoate la concurs, în cea de-a doua sesiune a examenului de admitere, la nivelul licenţă, 39 de locuri, dintre care 35 cu taxă şi patru bugetate.
Rectorul UMF, Florian Popa: Anul acesta sunt cei mai mulţi candidaţi de după 1989 Numărul candidaţilor pentru examenul de admitere din acest an la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti este de 3.012 iar numărul locurilor bugetate este de 769.
Cluj: 760 de locuri la examenul de admitere la Universitatea de de Medicină şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca scoate la concurs, pentru sesiunea din luna iulie, 560 de locuri bugetate pentru toate specializările şi 200 de locuri cu taxă.