Cele mai citite
 


Gorj: Numărul virozelor şi al pneumoniilor, în creştere
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Numărul virozelor şi al pneumoniilor a crescut considerabil în ultima săptămână, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.

Potrivit acesteia, primele cazuri de afecţiuni respiratorii au fost semnalate în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, fiind înregistrate 130 de viroze şi tot atâtea pneumonii. Între timp, numărul a crescut, ajungând ca în ultima săptămână să fie luate în evidenţă 528 de viroze şi 336 de pneumonii.

'În săptămâna 13-20 octombrie, au fost înregistrate 336 de cazuri de pneumonie, cele mai multe la persoane cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani. 105 persoane au necesitat internare pentru tratament de specialitate, majoritatea fiind copii cu vârste între 1-4 ani. În ceea ce priveşte virozele, au fost 528 de cazuri, o mare parte afectând persoanele cu vârsta între 15-29 ani. Doar 29 de persoane afectate de viroze au fost internate, cele mai multe cu vârsta de până la patru ani. Momentan, Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu este ocupată în proporţie de 53%', a precizat Elena Piţian.

La nivelul judeţului Gorj, până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste o mie de viroze şi pneumonii înregistrate în judeţ Peste o mie de persoane au necesitat îngrijiri medicale în săptămâna 2-9 decembrie după ce au răcit, cele mai multe cazuri înregistrate fiind diagnosticate cu pneumonie, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Aproximativ 1.300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 1.800 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.800 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, majoritatea persoanelor afectate fiind copii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 1 500 de cazuri de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1 500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioada anterioară, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1.700 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu săptămâna anterioară, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 1.600 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.600 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.