Cele mai citite
 


Iaşi: A fugit din spital, deşi era înjunghiată
vineri, 23 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie care a fost adusă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a fost înjunghiată, se pare, de propria fiică, a fugit din unitatea medicală la scurt timp după ce personalul medical a început manevrele de reabilitare.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor, susţine că femeia, în vârstă de 38 de ani, din cartierul rezidenţial Bucium, a ajuns la spital sângerând din cauza rănilor suferite, prin înjunghiere, la nivelul cutiei toracice şi gambei stângi.

'Pacienta a beneficiat imediat de evaluare imagistică şi biologică, profilaxie antitetanică şi hemostază proviziorie', a explicat dr. Ciuhodaru.

Femeia a lăsat să se înţeleagă că rana a fost provocată de fiica sa, în timpul unei dispute. Atunci când a aflat că poliţia a declanşat o anchetă întrucât existau mai multe supoziţii privind modul de producere a plăgilor, femeia a părăsit spitalul fără aviz medical.

Din nefericire, susţine medicul, în ultima vreme se înregistrează o creştere a numărului persoanelor care cad victime ale propriilor copii.

Cea mai gravă situaţie a fost cea a unei profesoare de geografie de la Liceul Anghel Saligny, ucisă de fiul ei cu un ciocan. La nici 14 ani, băiatul a ucis-o cu sânge rece pe cea care i-a dat viaţă. Scena s-a petrecut în timp ce femeia lucra la calculator. Motivul, mama nu şi-a lăsat fiul să plece de acasă. După ce a stat internat două luni la Spitalul de Neuropsihiatrie, unde s-a stabilit că băiatul a avut discernământ în momentul comiterii crimei, la jumătatea lunii septembrie procurorii au decis că băiatul nu poate răspunde pentru fapta comisă, întrucât legislaţia prevede că 'minorii sub 14 ani nu au discernământ'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Tudor Ciuhodaru critică intenţia guvernului de a cere bani pentru asigurările de sănătate persoanelor fără venituri Deputatul Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi,?consideră imorală şi absurdă intenţia guvernanţilor de a solicita persoanelor fără venituri să contribuie la fondul asigurărilor de sănătate.
Iaşi: Medici, asistaţi de forţe de ordine, în cazul unei intervenţii chirurgicale Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a solicitat să fie asistat de paznici în blocul operator, pentru a linişti un pacient care a încercat să se sinucidă din cauza soţiei plecate la muncă în străinătate.
Iaşi: De la săniuş, pe patul de spital Peste 20 de persoane au ajuns, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi în urma accidentelor cauzate de practicarea sporturilor de sezon.