Cele mai citite
 


Comunicat de presă-Crucea Roşie
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În perioada 23-28 octombrie Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 Bucureşti va acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştiului.
Pe Dealul Mitropoliei, pentru toţi cei care se vor confrunta cu probleme de sănătate, vor fi amplasate trei corturi de Cruce Roşie deservite de 75 de voluntari ai Crucii Roşii Române. Asistenţa premedicală va fi asigurată 24 de ore din 24 pe toată durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Roşii vor patrula în toată zona pentru a depista eventualele cazuri ce necesită primul ajutor. De asemenea vor fi distribuite peste 5.000 de ceaiuri calde pe timpul nopţii, iar ziua aproximativ 15 mii de pahare de apă.

Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 sfătuieşte zecile de mii de credincioşi care vor inunda Dealul Mitropoliei să se poarte civilizat, să evite situaţii ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze şi hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament să aibă la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, datorită temperaturilor scăzute care sunt anunţate pentru acea perioadă, pelerinii sunt rugaţi să se îmbrace corespunzător.

Ca şi în anii trecuţi, Crucea Roşie Română va interveni rapid şi corespunzător pentru salvarea a zeci de vieţi omeneşti. Cazuistica este deosebit de diversă: de la probleme cardiace acute, căderi de calciu şi crize de epilepsie, până la probleme biliare, fibrilaţii, hipertensiune/hipotensiune arterială, pierderi de sarcină, iar lista poate continua.

'Ne aşteptăm ca numărul pelerinilor, veniţi anul acesta la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie, să crească şi de aceea voluntarii Crucii Roşii Române sunt pregătiţi să intervină în orice situaţie neprevăzută', a declarat Venera Vasiliu, directorul Filialei Sector 4 a Crucii Roşii Române.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie acordă prim ajutor pelerinilor veniţi la Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Circa 300 de pelerini au primit asistenţă medicală de la Crucea Roşie Circa 300 de pelerini veniţi la Bucureşti să participe la Hramul Catedralei Patriarhale au beneficiat de ajutor medical, în ultimele 36 de ore, din partea Crucii Roşii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful de tură de la Crucea Roşie Ionuţ Piele.
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...