Cele mai citite
 


Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.
'Protestul spontan a fost generat de faptul angajaţii Spitalului Judeţean din Unitatea de Primire a Urgenţelor şi Ambulanţă, care sunt plătiţi din bugetul Ministerului Sănătăţii, au pentru trimestru IV sumele acoperitoare pentru tichetele de masă. Ceilalţi, majoritatea angajaţilor acestei unităţi, care sunt plătiţi din Fondul Unic de Asigurări, pe bază de contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu au sumele acoperitoare pentru aceste tichete.

Situaţia este aceasta: o parte din angajaţii instituţiei beneficiază de tichete, ceilalţi nu beneficiază pentru că nu există sumele acoperitoare. Ei simt că s-a produs o discriminare, fiind angajaţii aceleiaşi unităţi. În plus, nu au fost plătite primele de stabilitate ce ar fi trebuit să fie acordate în trimestrul II, respectiv în trimestru IV.

Pentru neacordarea primelor, pentru neacordarea tichetelor de masă din mai şi până în septembrie, am intentat acţiune în instanţă, la Tribunal, pe bază de conflict de drepturi, aşa cum stabileşte legea. Aşteptăm să ne prezentăm în instanţă şi apoi să se dea o sentinţă, care sunt sigur că va fi în favoarea angajaţilor', a precizat preşedintele filialei Sălaj a Federaţiei Sanitas Sălaj,Chelement Hodiş, .

Pe de altă parte, prefectul judeţului Sălaj, Andrei Todea, fost preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), a precizat că instituţia pe care a condus-o nu plăteşte salariile angajaţilor spitalului, lipsa banilor pentru plata unor sporuri fiind strict o problemă de management a unităţii spitaliceşti.

'CJAS nu plăteşte salarii, ci serviciile pentru care are încheiat contract cu spitalul, iar plăţile care s-au făcut în acest an sunt în conformitate cu acest contract şi sunt la zi, fără restanţe. Într-adevăr, este o problemă generală de subfinanţare, dar problema internă privind modul în care sunt distribuiţi banii în cadrul spitalului este una strict de management. Managerul spitalului se putea opune, la semnarea contractului, sau să facă obiecţiuni privind sumele cuprinse în el, însă nu s-a întâmplat aşa', a spus Todea.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, Ioan Mureşan, este în această perioadă în concediu de boală, pe numele său existând de altfel un ordin de demitere, emis de ministrul sănătăţii încă din 24 august, ce nu poate fi pus în aplicare până la reîntoarcerea acestuia la muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Zile libere compensate cu tichete de masă la Spitalul Judeţean Diminuarea veniturilor salariale din cauza zilelor libere pe care angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău le primesc în lunile noiembrie şi decembrie au fost compensate prin acordare tichetelor de masă restante pe lunile mai şi iunie ale anului în curs.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Sălaj: Consilierii judeţeni ai PNL s-au abţinut de la vot la mai multe proiecte de hotărâri Consilierii liberali s-au abţinut de la vot, vineri, în cadrul şedinţei lunare a Consiliului Judeţean Sălaj, pentru cinci din cele 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi, două dintre proiectele pentru care au refuzat să voteze fiind respinse, deoarece nu au întrunit numărul minim de voturi pentru a fi...
Neamţ: Protest spontan al angajaţilor în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Circa 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au protestat, marţi, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi că nu şi-au primit bonurile de masă prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui Peste 100 de ASISTENTE MEDICALE de la SPITALUL Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.